25.01.2022

Cikel Jazz in ti

Organizatorji Festivala Jazzinty letos začenjajo tudi z celoletnim ciklom koncertov v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, kjer bodo vsak mesec izpostavili domačega glasbenika, ki bo imel popoldan predavanje, zvečer pa kratek intervju in solo koncert.

Press Info

Cikel Jaz in ti: Domen Gnezda

Produkcija cikla Jazz in ti predstavlja homogeno in kreativno enoto, ki je med seboj tesno povezana - nastopajoči glasbenik bo v popoldanskem času izvedel predavanje za širšo javnost, ki mu bosta zvečer sledila intervju in solo koncert v Artcaffeju Kulturnega centra Janeza Trdine. Mesečni dogodki predstavljajo 2 cilja: uvod v poletno delavnico in festival Jazzinty ter kreativen cikel dogodkov v Novem mestu na mesečni bazi.

Ideja celoletne produkcije je predstaviti enega glasbenika na mesec, ki bo v enem dnevu mentor popoldanskega izobraževanja/predavanja, pred večernim koncertom podal intervju za občinstvo in odigral koncert. S tem urnikom, ki sledi urniku poletne delavnice, bomo v enem dnevu izpostavili glasbenika, ki zaznamuje določen segment glasbe.

Jazzinty s celoletnim projektom Jazz in ti ponovno sklepa krog - izobraževanje udeležencev in publike, ki se udeležuje poletnih delavnic in festivala na mesečni bazi. S kreativnim in raznolikim  programiranjem, izobraževalno funkcijo ter pestrim koncertnim programom znamka Jazzinty izobražuje vse starostne skupine, predstavlja medgeneracijsko povezovanje in bogati slovensko (in mednarodno) jazz krajino.

Petek, 18. februar 2022, Kulturni center Janeza Trdine - Novo mesto
Domen Gnezda - Fuzija tehnologije, jazza in bluesa
ob 17. uri - predavanje
ob 20. uri - pogovor & koncert

Domen Gnezda je eden najbolj kreativnih in inovativnih kitaristov v Sloveniji, ki se na svoji glasbeni poti spogleduje z jazz, sodobno klasično, eksperimentalno in elektronsko glasbo. Njegovi nastopi vključujejo zvok električne kitare, ki se prepleta z modularnimi sintetizatorji in elektroniko. Mešanica jazz-a in blues-a z vplivi modernih tehnologij in neskončne domišljije in inovativnosti nastopajočega.

V ciklu Jazz in ti se nam bo kitarist Domen Gnezda predstavil v 2 segmentih - na popoldanskem predavanju bo govoril o svojem modularnem sistemu in uporabi elektronike v glasbi ter o svojem sistemu grafičnih notnih zapisov, ki jih je razvil za svojo glasbo. Večerni intervju bo predstavil nastopajočega, njegovo glasbeno pot, njegovo željo po ustvarjanju ter mešanje sodobnih tehnologij s koreninami jazz in blues glasbo. Večerni koncert nam bo postregel z edinstvenim nastopom električne kitare in elektronike, kjer nam bo Domen Gnezda predstavil svoja najnovejša dela.

Petek, 11. marec 2022, Kulturni center Janeza Trdine - Novo mesto
Igor Matković

Petek, 8. april 2022, Kulturni center Janeza Trdine - Novo mesto
Tine Grgurevič - Bowrain