07.04.2023

Clockwork Voltage - Patch From Scratch

Clockwork Voltage z dvodnevnim srečanjem v Cirkulaciji 2 odpira vrata vsem, ki si želijo iskusiti vožnjo z modularnimi sintetizatorji.

Press info

Clockwork Voltage - Patch From Scratch

Predstavili bodo tri različne modularne sisteme, na katerih boste lahko skupaj z lastniki izvedeli vse kar se tiče povezav, kreativnih opcij in osnov modularne sinteze. Andrej Kobal bo predstavil svoj hibridni sistem med moduli in računalnikom ter vas popeljal v svet granularne sinteze, Jure Anžiček vam bo s svojim sistemom namiznih pol-modularnih sintetizatorjev pomagal razumeti povezave med računalnikom in modularnim sistemom, Jaka Berger pa vas bo s svojim modularnim sistemom uvedel v osnove povezovanja in modularnega ustvarjanja s poudarkom na samplerjih.

Udeleženke in udeleženci bodo lahko s pomočjo mentorjev ustvarili svoj patch in ga preiskusili na odličnem zvočnem sistemu Marka Batiste. Ekipa je odprta za vse glasbene možnosti od eksperimentalne glasbe, ambientala, noisa, beat muzike in techna.

Udeležba je brezplačna. V Cirkulaciji 2 pa bodo v torek in sredo, 11. in 12. aprila od 16. ure dalje. V sredo, 12. aprila ob 20. uri se srečanje zaključuje z live seti udeležencev in Andreja Kobala, Jureta Anžička in Jake Bergerja.

Clockwork voltage srečanja predstavljajo zagon slovenske skupnosti, ki jo druži entuziazem do modularnih sintetizatorjev. Medtem, ko smo v tujini priča vedno večjemu razmahu in zanimanju za ustvarjanje z modularnimi sintetizatorji, se je tudi na domačih tleh v zadnjih letih pojavilo lepo število ustvarjalcev in ustvarjalk, ki so aktivni v različnih poljih umetnosti. Poleg uveljavljenih imen pa svet modularnih sintetizatorjev združuje tudi veliko neznank in neznancev, ki v zavetjih svojih domačih studiev pridno šraufajo in prakticirajo osciliranje v vsakodnevnem življenju.

Skozi platformo Clockwork Voltage se manifestira skupnost domače modularne scene in bo tudi v prihodnje ponudila različna srečanja in dogodke, namenjene eksperimentiranju in predstavitvi domače produkcije s temi fascinantnimi mašinami.

Andrej Kobal
https://kobalandrej.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=bdPqyNmv2pw...

08080 - beats, experimental
https://08080.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=NOADewh1SiQ...

Jaka Berger
www.jakaberger.com
https://jakaberger.com/duf/
https://jakaberger.com/brgs-breakfast-with-cardew/


Povezava do kompilacije Clockwork Voltage Happy Little Voltages izdane v novembru 2022