22.02.2019

Country, Folk & Blues Kozol’c razpisuje natečaj

Ste glasbenik ali bend, ki preigrava pretežno country, folk in/ali blues glasbo? Bi radi nastopili v pristnem slovenskem Kozolcu s priznanimi glasbeniki ter za to prejeli honorar? Potem se prijavite do vključno 26. aprila 2019.

Press info

Kozolec na Poljani na Prevaljah
Foto: arhiv festivala Country, Folk & Blues Kozol'c

Country, Folk & Blues Kozol’c 2019 razpisuje natečaj za soliste in skupine, ki bi želele igrati na festivalu.

Iz pravilnih prijav bodo izbrali pet glasbenih aktov, ki se bodo 14. junija 2019 predstavili v KMKC Kompleks na Ravnah na Koroškem. Iz predstavljenih aktov bo strokovna komisija izbrala zmagovalca, ki bo imel priložnost 31. oktobra 2019 igrati na festivalu Country, Folk & Blues Kozolcu 2019 (na Poljani, na Prevaljah).

Strokovna komisija:
Milan Kamnik (koroški kantavtor, koroški country simbol, idejni vodja CFB),
Miha Erič (Prismojeni profesorji bluesa, SMET, avtor CFB grafične podobe),
Mojca Kamnik (profesorica glasbe, glavna organizatorka CFB),
Natalija Šepul Erič (akademska glasbenica, direktorica Zavod Orbita) ter
Aljaž Lipuš (glasbeni producent na Radio Center).

Kaj lahko pridobiš?
– Priložnost igrati 30 minut svoje glasbe na odru kluba KMKC Kompleks na Ravnah na Koroškem, 14. junija 2019. CFB natečaj krije hrano, pijačo in potne stroške v vrednosti 50 EUR za 5 izbranih glasbenih izvajalcev

– Zmagovalec po izbiri strokovne komisije dobi priložnost igrati na Country, Folk & Blues Kozolcu 2019, 31. oktobra 2019 ter za to prejeti 300 EUR ter hrano in pijačo.

– Zmagovalec po izboru publike dobi priložnost ponovno igrati v KMKC Kompleks (datum in honorar v dogovoru z organizatorji).

Ocenjevali bodo:
– Odrsko prezenco (samozavest, interakcija z občinstvom, energičnost… )
– Tehnično dovršenost (intonacija, zvok, ritmična sinhronost… )
– Muzikalnost (muziciranje, občutek za dinamiko… )

Posebne omembe:
– Prednost imajo zasedbe z avtorsko glasbo!

Postopek prijave:
1. Pošljite/priložite povezavo iz Youtube, Soundcloud (ali drugih glasbenih platform) najmanj treh skladb (ena izmed njih mora biti izvedba v živo – lahko je posneta tudi na vajah); skladbe lahko tudi priložite v email v mp3 formatu ali po pošti priložite zgoščenko ali USB.
2. Napišite kratko predstavitev vašega glasbenega akta v najmanj petih stavkih – kdo ste, od kod ste, kakšno glasbo igrate, kdo je na vas vplival, pretekle reference, kako dolgo že igrate ipd.
– predstavitev opremite s podatki kontaktne osebe (telefonska
številka in email)
– predstavitvi dodajte najmanj dve fotografiji
3. Tehnični rider (Kateri inštrumenti sestavljajo vašo zasedbo? Kaj od svoje lastne opreme prinesete na koncert? Kakšno tehnično pomoč potrebujete na samem koncertu ipd.)

Prijavite se do vključno 26. aprila 2019 na cfbkozolc@gmail.com ali na naslov Umetniški klub 101, Gledališka pot 1, 2390 Ravne na Koroškem! (s pripisom - ZADEVA: CFB NATEČAJ 2019).

Izbrani glasbeniki bodo o rezultatih obveščeni po telefonu ali po elektronski pošti najkasneje do 14.maja 2019.