07.08.2017

Črnfest (12. - 26. avgust)

Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BIT organizira že deseti Črnfest.

SIGIC

Črnfest 2017

Letos bo že 10. jubilejni Črnfest – festival glasbe, gledališča, smeha in otroškega rajanja. Festival bo potekal od 12. do 26. avgusta na različnih lokacijah v Črnomlju in okolici. Predsednik Kluba belokranjskih študentov Jure Kuhar je poudaril, da bo na dan glavnega dogodka 19. avgusta zaprto za promet, je še poudaril in dodal, da letos pričakujejo okoli 7000 obiskovalcev.

V dveh tednih pestrega dogajanja bo Belo krajino obiskalo več glasbenikov, kot so Demolition group, LET 3, Jardier, Magnifico, Pero Lovšin in Španski borci, Elemental, N'Toko, Pero Lovšin in Španski borci in mnogi drugi.

Nina Miketič iz Kluba belokranjskih študentov je poudarila, da je festival izvrstna priložnost, da si mladi nabirajo izkušnje na področju, ki jih zanima. Preko Avdio-vizualnega laboratorija KBŠ (AvLab) imajo mladi priložnost dogodke fotografirati in snemati ter si na tak način širiti nabor izkušenj.