07.07.2020

Dobimo se pred Škucem

Festival Dobimo se pred Škucem bo potekal med 24. julijem in 2. avgustom 2020.

Press Info

Dobimo se pred Škucem
Foto: Simao Bessa (Utrinek iz festivalskega dogajanja leta 2019)

Festival vam po vročih dnevih ponuja kulturno osvežitev na butičnem odru pred Galerijo Škuc. Društvo ŠKUC je letošnji program prilagodilo posebnim razmeram, upoštevajoč epidemijo COVID-19.
 
Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop raznolikih, kulturi in ustvarjalnosti posvečenih, sproščenih popoldnevov in večerov, ki so brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Namen festivala je s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolniti in popestriti poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Zato vsako leto nagovorimo z javnim povabilom k sodelovanju nekatere sicer že priznane, a večinoma še neuveljavljene ustvarjalce_ke, ki premorejo nadarjenost in perspektivo, v okviru festivala pa pridobijo priložnost za predstavitev in promocijo. Gre za izvajalce_ke različnih umetniških zvrsti, ki jih je resnično vredno preveriti v živo. Festival je namenjen širši javnosti različnih starosti in okusov, tako otrokom kot mladini ter odraslim z različnimi kulturnimi željami. Program obsega koncerte, performanse, gledališke predstave, razstavi, ustvarjalne delavnice, Knjižnico pod krošnjami in Škucevo tržnico.
 
V sklopu Muzika na starem trgu bodo nastopili izvajalci_ke, kot so: Bratko Bibič & Dedley Woodleybears, All Strings Detached, Niko Novak, Miro Božič in Benjamin Barbarič, Kontrabant, Zajtrk, Tony Rose in Ratko Zjaca's New Organ Group.
 
V sklop Teater v galeriji so vključene tri predstave za odrasle: to so Komedija o artu , Starinarnica in Svežina dialoga – gledališki večer z glasbo. Otroci si bodo lahko ogledali naslednje predstave: Lena in Lenart, O Fižolčku, Ogelčku in Slamici, Dva zmerjavca, Ptica in zrcalce, Zgodba o izgubljeni dudi, Čarovniški blues – magični uroki in Kako je Oskar postal detektiv. In še dva performansa za odrasle: Cabaret Tiffany z gostjo Angelco iz Valburge in PoletŠka noč.
Letošnji festival bo vključeval ustvarjalne delavnice, namenjene vsem generacijam: Kako fotografirati v temi?, Sitotisk express: Svobodni, Suha igla, Izdelajmo svoj inštrument, Hotel za insekte, Amuleti, Makrame, obešanka za rože, Izdelajmo svojo lutko, Jaz, kurator, Plastožerji, Cirkus fantasticus, Knedlove kuharske čarovnije, Čarobni vrt …
 
Študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo pripravili razstavo CIRKUS STOP. Na drugi pop-up razstavi Podmladek 5 pa se bodo predstavili študentje in mladi umetniki_ce.

Festival se bo odvijal od petka, 24. julija, do nedelje, 2. avgusta 2020, vsak dan od 17. ure dalje pred Škucem, na Starem trgu 21 v Ljubljani.  V primeru dežja se bo dogajanje preselilo v prostore Galerije Škuc.
 
Društvo ŠKUC si pridržuje pravico do spremembe programa.