17.05.2021

Dobrodelna Škisova tržnica

Dobrodelno obarvana Škisova tržnica 2021 bo na spletu potekala v četrtek, 27. maja od 18. ure dalje, ko bodo študentje ponovno obujali in ustvarjali spomine edinstvene Škisove tržnice.

Press info

Dobrodelna Škisova tržnica

Pred več kot 20 leti, se je na Zvezi ŠKIS utrnila ideja o tržnici. O prostoru, kjer bi se zbrali vsi mladi, vsi študentski klubi, branili svoje barve, zavijali po svoje, pripravljali svoje kulinarične dobrote in ustvarjali spomine. In v 24-letih je Škisova tržnica postala prostor edinstvenih trenutkov in doživetij.

Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveze ŠKIS) skupaj s študentskimi klubi, mladinskimi organizacijami in študenti. Prepletanje slovenske in mednarodne kulture in kulinarike obiskovalcu ponuja nepozabno doživetje čez celoten dan, zvečer pa se Škisova tržnica spremeni v prostor odlične glasbe in norih doživetij.

Škisova tržnica vsako leto sodeluje z različnimi dobrodelnimi organizacijami, ki pomagajo ljudem v stiski. Letos so skupaj v sodelovanje stopili s Fundacijo študentski tolar, ki skrbi za socialno ogrožene študente.

Osnovni namen Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, je pomagati študentom, ki so se zaradi različnih dogodkov znašli v socialni stiski. Z različnimi oblikami pomoči želijo reševati trenutne socialne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov. V svoje programe primarno vključujejo študente 29 visokošolskih ali višješolskih zavodov, ki spadajo pod ŠOU v Ljubljani, ne glede na državljanstvo, a nekatere programe (kot bo predstavljalo tudi sodelovanje med Zvezo ŠKIS in fundacijo) namenjajo tudi širši študentski publiki v Sloveniji. V splošnem se ocenjuje, da je socialno ogrožena petina vseh študentov v Sloveniji, posledice koronavirusa pa so žal te stiske še občutno povečale. Tako na področju ekonomskega in socialnega položaja, kot duševnega in drugega zdravja ter dostopnosti študija.

Dobrodelna akcija zbiranje sredstev že poteka, in sicer preko aplikacije mBills, kjer lahko donirate poljubno vsoto denarja. V dobrodelni sklad pa prispevate tudi že z nakupom vstopnice za online koncert, 27. maja. Celotna sredstva, zbrana z nakupm vstopnic, bodo šla v dobrodelni sklad.

Glasbeni program od 20. ure dalje:

Koala Voice


Da bo na Škisovi vse tako lepo bo poskrbel četverec iz Zasavja, ki ustvarja vesel, brezskrben disco punk, prepojen z nalezljivimi rifi in melodijami. Že od leta 2010 nastopajo po najrazličnejših glasbenih odrih po Sloveniji in Evropi, letos pa se nam bodo pridružili na našem online odru Škisove tržnice.


Glasbeno zasedbo sestavljajo: Manca Trampuš (kitara, vokal), Domen Don Holc (kitara), Tilen Prašnikar (bas), Miha Prašnikar (boben)

MRFY

MRFY je štiričlanska slovenska glasbena skupina iz Novega mesta, ki ustvarja indie rock glasbo. Fantje so pred kratkim predstavili nov singel Zaljubila, ki je postal prava uspešnica!


Band sestavljajo vokalist in glavni pisec pesmi Gregor Strasbergar, bas kitarist Lenart Merlin, kitarist Tomaž Zupančič in bobnar Rok Klobučar.

Tomi M. & Bojan Cvjetićanin

Frontman skupine Siddharta, Tomi Meglič, ki že vrsto let s svojim prepoznavnim glasom očara občinstvo tako na domačih kot tudi na tujih odrih, in nasmejani, talentirani Bojan Cvjetićanin, frontman skupine Joker Out, ki na slovenski glasbeni sceni navdušuje s svojimi avtorskimi skladbami.

Koala Voice
MRFY
Tomi M Siddharta in Bojan Cvjeticanin