02.12.2021

Donacija 1% odmerjene dohodnine za brezplačne vsebine na Sigicu

Že nekaj let imate davčni zavezanci, rezidenti RS možnost, da do 1 % odmerjene dohodnine donirate za financiranje upravičencev.

SIGIC

Dohodnina

Med upravičence spadajo nevladne organizacije v javnem interesu, politične stranke, reprezentativni sindikati ter registrirane cerkve in druge verske skupnosti. Na seznamu najdete tudi nas. Letos se je na našem računu tako zbralo blizu 100 evrov.

SIGIC že od začetka vsa sredstva, zbrana z naslova namenitve dela dohodnine, namenja organizaciji in izvedbi projektov brezplačnih usposabljanj in izobraževanj na področju glasbe, ki so zelo dobrodošla podpora glasbenikom, ki tako pridobivajo znanja, ki jih težko najdejo drugje.


Med uspešne izvedbe, ki so nemoteno potekale tudi v času lock-downa spada tudi delavnica Razvoj glasbene kariere z Galom Faganelom

Delavnica je bila dinamična in zanimiva, teorija se je umaknila praktičnim nasvetom in življenjskim primerom. Predvsem uporaben je bil individualen pregled biografije, ki sedaj izgleda bolj sveža, jasna in profesionalna. Vsekakor poučno in koristno preživete ure v sproščenem in prijaznem okolju.” (harfist, skladatelj in dirigent Jan Gorjanc)

“Bila sem prijetno presenečena nad sproščenim vzdušjem delavnice o gradnji glasbene kariere, ki sta ga pričarala tako organizator SIGIC (predvsem Tanja Benedik, ki je bila ves čas z nami) kot izjemen predavatelj Gal Faganel. Informacije, ki sem jih izvedela, se mi zdijo zelo uporabne. Sploh za glasbenike, ki se šele podajajo na svojo glasbeno pot. Pa tudi bolj uveljavljeni glasbeniki smo na delavnici dobili kar zajeten kupček dobrih nasvetov, na podlagi katerih smo lahko še izboljšali svoje tržne prijeme, prepoznavnost, izpostavili svojo unikatnost ipd. Kajti da bi preživeli v svetu glasbe, žal ni dovolj samo obvladanje svojega instrumenta. Delavnico zato zelo priporočam.” (Lovorka Nemeš Dular, pianistka)

"Za časa svojega študija smo se s kolegi sicer spraševali kaj bomo storili po zaključeni diplomi, vendar nikoli sistematično dodelali svojih idej, vizije in seveda želje, kako bi radi živeli in ustvarjali naprej. Delavnica z Galom Faganelom je do mene sicer prišla deset let prepozno, v tem času sem sam poskusil graditi in začrtati svojo prisotnost v glasbenem prostoru, Gal Faganel pa je mojo idejo pomagal izpopolniti, mi pokazal nove poti in postavil nova vprašanja, kljub zastavljenem in dodelanem programu me je poslušal kot posameznika s svojo idejo, zgodbo. To so vrline dobrega pedagoga, kjer je teoretično znanje le osnova, nadgradi ga osebnost, odprtost in slišanje, zato takšne ljudi cenim in so velika inspiracija tudi na moji poti in delu.” (Sašo Vollmaier, pianist, skladatelj, pedagog)


Razpisali smo že nov termin za delavnico Razvoj glasbene kariere, prijavite se lahko TUKAJ.

Vabimo vas, da k uspešni izvedbi tovrstnih projektov svoj kamenček v mozaiku prispevate tudi tisti, ki dohodnine s tega naslova še ne donirate ali bi prejemnika želeli zamenjati.

Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko oddate  elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu, ki mora izpolnjen obrazec prejeti do 31. decembra letos.