07.04.2020

Doniraj in podpiraj! Pomoč glasbenikom, samozaposlenim v kulturi

Na poziv SIGICa - Slovenskega glasbenoinformacijskega centra je prvi dan prijav prispelo 36 prijav glasbenikov, samozaposlenih v kulturi, prijave pa še prihajajo. 21 prijaviteljev je že v postopku prejema pomoči, tudi s pomočjo vaših donacij. Skupaj lahko podpremo tudi ostale!

SIGIC

Podpiraj in doniraj

Z akcijo pomoči glasbenikom, samozaposlenim v kulturi, želi SIGIC po svojih zmožnostih pomagati glasbenikom v finančni stiski zaradi prepovedi in odpovedi vseh javnih dogodkov. Na tedenski ravni se v Sloveniji izvede tudi do 100 glasbenih dogodkov, zaradi tega je škoda, ki jo trpijo glasbeniki, pa tudi drugi delavci glasbenega sektorja, izjemno velika. SIGIC je iz svojih sredstev že podprl 20 glasbenikov, 1 podpora pa je bila ustvarjena tudi z doprinosom javnosti v obliki donacij. Vsak izbrani glasbenik bo prejeli 200 EUR pomoči. Želimo si podpreti še ostale čakajoče in tiste, katerih vloge bodo še prišle. 

V ta namen vas vljudno vabimo k donaciji. Vsi glasbeniki, ki bodo prejeli pomoč, bodo nastopili na letošnjem Prazniku glasbe, ki vsako letu 21. junija poteka po več slovenskih mestih. Praznik glasbe je del svetovne iniciative Fête de la musique, ki v ospredje postavlja ulično glasbo. Smernice te iniciative ne predvidevajo honorarjev za glasbenike, prav tako pa morajo biti vsi dogodki za javnost brezplačni. Zaradi izjemnih razmer, smo se letos odločili drugače in profesionalnim glasbenikom, samozaposlenim v kulturi, omogočili honorarno pomoč. Z vašo donacijo pa bomo lahko podelili še več pomoči in poskrbeli za še več glasbe na Prazniku glasbe. 

Donacijo, ki bo v celoti porabljena za pomoč glasbenikom, samozaposlenih v kulturi, lahko nakažete na naslov: 

SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center
Trg francoske revolucije 6
1000 Ljubljana

Transakcijski račun: SI56 0201 0025 4296 815 (NLB)
Namen: donacija za glasbenike, samozaposlene v kulturi

Vse donatorje bomo poimensko navedli med podpornike Praznika glasbe 2020. V kolikor želite ostati anonimni, nam to sporočite na mail: info@sigic.si.