23.09.2016

Nova sezona cikla Drama Akustika

Sezono cikla Drama Akustika 2016/17 bo v nedeljo, 25. septembra otvoril Janez Bončina Benč.

Press info

Drama Akustika

Gledališče je odprt, svoboden prostor in živa glasba v njem je eminentno gledališki dogodek. Septembra SNG Drama začenja četrto sezono koncertnega cikla Akustika. V prvih treh se je zvrstilo več kot štirideset glasbenih dogodkov. Tudi v novi sezoni bodo onkraj žanrskih mej ob nedeljah še naprej nastopali zelo različni glasbeniki: od svetovno znanih koncertnih solistov do popularnih in ljudskih godcev.

Nova sezona cikla Drama Akustika, ki se bo odvijal med septembrom 2016 in majem 2017, se pričenja v nedeljo, 25. septembra, ob 20.00 s koncertom Janeza Bončine Benča. Janez Bončina Benč je v več kot štirih desetletjih ustvarjanja na domačem in tujem glasbenem prizorišču v sodelovanju z različnimi glasbeniki in skupinami ustvaril mnogo pesmi, ki jih bo predstavil na velikem odru Drame. 16. oktobra bo oder Drame zasedla cerkljanska zasedba Kar Češ Brass Band, ki preigrava skoraj izključno ulični džez New Orleansa. 30. oktobra bo skupina Dan D odigrala Tihi koncert. Novembra se bodo predstavili Svetlana Makarovič in Milko Lazar ter Goran Bojčevski kvartet, decembra pa Drago Ivanuša ter Marko Hatlak in Vlatko Stefanovski.

Naslednje leto je rezervirano za koncerte skupin oz. posameznikov, kot so Carmina Slovenica, N’Toko, Klemen Klemen in Amala.