01.04.2019

džeZZva julija na festivalu Jazz à Vienne

Prekmurska skupina džeZZva je bila uvrščena v program letošnjega eminentnega francoskega festivala Jazz à Vienne.

SIGIC

Jazz à Vienne
Foto: arhiv festivala Jazz à Vienne

Prekmurski kvartet džeZZva se je po letu dni in mnogih koncertnih gostovanjih naokoli, ponovno vrnila v domačo Mursko Soboto, kjer pred kratkim pripravil koncert v Gledališču Park. "Nastopiti v domačem mestu je vedno nekaj posebnega. Ljudje te poznajo, tudi tvoje delo. In to je poseben izziv, saj se ne smeš kar ponavljati in predstavljati eno in isto. Lahko rečem, da smo si doma ustvarili svoj krog poslušalcev. In za zveste poslušalce je vedno lepo igrati," je dejal kitarist skupine Iztok Rodež.

Koncert v domačem kraju je vsekakor dobra popotnica za gostovanje na enem od najeminentnejših jazz festivalov. Skupina džeZZva bo nastopila na 39. ediciji festivala Jazz à Vienne, ki se bo v bližini Lyona odvijal med 28. junijem in 13. julijem 2019. Oder bo delila s svetovnimi zvezdami, kot so Ben Harper, Bobby McFerrin, Diana Krall, Parov Stelar, Hocus Pocus, Snarky Puppy, Neneh Cherry, Tom Misch, John Zorn, Manu Dibango, Chilly Gonzales, GoGo Penguin in mnogi drugi. "Lani smo nastopili v sloviti dvorani La Corbusier v Firminiyu v Franciji in tam je prišlo do povezave. Očitno so nas slišali pravi ljudje na pravem mestu in zgodilo se je povabilo na letošnji festival," je povedal Rodež.

"Za skupino, kot smo mi, ki je v širšem merilu praktično popolnoma neznana, je to posebna potrditev tega, kar delamo. V program smo se uvrstili izključno zaradi glasbe. Na festivalu Jazz à Vienne bomo nastopili z našim sladkim izborom skladb, ki smo jih izdali na treh zgoščenkah džeZZva, Live From The Hidden Courtyard in lanskoletnem Sintur. Gre za avtorski program, ki ga v glavnem izvajamo na koncertih v različnih kombinacijah. Nastopili bomo 3. julija, isti večer kot Chick Corea s svojim bandom, na osrednjem odru," je zaključil Iztok Rodež.