20.02.2020

EMA 2020

EMA 2020, ki je 25. izbor slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije, bo potekala v soboto, 22. februarja 2020 v studiu 1 Televizije Slovenija.

Press info

EMA 2020

Skozi letošnji izbor slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije, na katerem bomo iskali potnika za Rotterdam, bo krmaril nihče drug kot priljubljeni voditelj Klemen Slakonja.

Večer pred vrhuncem pa bo tudi letos na sporedu oddaja Ema pred Emo. Gledalcem bo tako v petek zvečer odškrnila pogled v zakulisje priprav na veliki glasbeni dogodek, preverila utrip na vajah in pričakovanja tekmovalcev. Oddajo bo vodil Nejc Šmit.

Letos se bo na Emi predstavilo 12 izvajalcev, med njimi tudi dva novinca, ki sta zmagala na predizboru EMA Freš, ki ste ga lahko spremljali na naši spletni strani.

Za vozovnico na Nizozemsko, ki bo maja gostila 65. Pesem Evrovizije, se bodo potegovali:

Prvi bo na oder stopil Simon Vadnjal, sledili pa mu bodo Saška (EMA Freš), Gaja Prestor, Ana Soklič, Inmate, Manca Berlec, Tinkara Kovač, Božidar Wolfand – Wolf, Parvani Violet (EMA Freš), Klara Jazbec, IMSET in Lina Kuduzović.


Slovenski predstavnik bo najprej nastopil v prvem predizboru Evrovizije nastopil 12. maja. Veliki finale Evrovizije 2020 bo v soboto, 16. maja.