09.07.2019

Festival Arsana

Najstarejše slovensko mesto se vsako poletje spremeni v svetovno stičišče glasbenih umetnikov s celega sveta.

Press info

Festival Arsana

Koncerte vrhunske klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe na festivalu dopolnjujejo še mednarodni glasbeni kampi, poulično dogajanje, oder mladih, otroški festival, okrogle mize, umetniške razstave, kulinarični dogodki in gledališke predstave.

Festival Arsana je v svojih desetih edicijah privabil že več kot 300.000 obiskovalcev iz vsega sveta. Letos bo na Ptuju med 19. in 27. julijem 2019 potekal že enajstič in z več kot 80 dogodki na številnih prizoriščih mestnega jedra obogatil poletje.

Festival Arsana raste iz leta v leto, z njim pa tudi kvaliteta in raznovrstnost nastopajočih. Letos so se predfestivalski dogodki začeli že junija, odvili so se Operni večer, koncert Big Banda RTV, muzikal in vrhunske gledališke predstave.

Osrednji dogodki v zadnji tretjini julija ponujajo nekaj za vsak okus in vse generacije. Vrhunci festivala se bodo zvrstili na glavnem prizorišču festivala, dvorišču Minoritskega samostana. Slavnostna dvorana Ptujskega gradu bo gostila klasične mojstre, že uveljavljene in tudi vzhajajoče zvezde klasične glasbe. Trije monumentalni kotički ptujskega mestnega jedra – Hotel Mitra, Dom kulture Muzikafe in Kavarna Bodi, bodo dom Glasbi v mestu – različnim jazz, etno in world zasedbam, katere druži neverjetna glasbena ustvarjalnost. V sklopu festivala bo tudi Oder mladih na Slovenskem trgu, ki je lani doživel premiero in veliko zanimanje. Kot pove že samo ime, boste vsak dan lahko priča nastopom mladih glasbenikov iz Ptuja in okolice, za čim večjo podporo mladim talentom bodo ti dogodki brezplačni.

21. julija bo na vrsti vokalni vrhunec poletja, saj prihajajo Take 6, dobitniki kar 10 Grammy nagrad, ki se vračajo v najstarejše slovensko mesto.

Celoten program je na voljo TUKAJ.