02.09.2021

Festival Harmonija

Glasbeni dogodek Harmonija pod umetniškim okriljem priznanega slovenskega harmonikarja Marka Hatlaka in KUD OPOKA bo 4. septembra 2021 potekal na Turistični domačiji Klinec v Goriških Brdih.

Press Info

Festival Harmonija

Festival Harmonija bo otvoril Marko Hatlak Band, ki se spušča v pop, latino, funk in rock vode. Navdih, ki ga črpa pri Jamiroquaiju, Stevieju Wonderju, Michaelu Camilu, Princeu in Jožetu Privšku prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo. Harmonikar Marko Hatlak se že od začetka svoje koncertne kariere rad prepušča raznolikim glasbenim žanrom – od študijske klasične in sodobne glasbe do tanga in etna, sedaj ta nabor še dopolnjuje. V projektu Marko Hatlak Band se predstavlja kot harmonikaš in vokalist, poleg tega pa tudi kot avtor skladb in besedil.

Zasedba:
Erik Čebokli – bas kitara
Žiga Kožar – bobni
Lazaro Zumeta – Violina, tolkala
Leon Firšt – klaviature
Marko Hatlak – harmonika, glas

Večer bo nadaljevala etno zasedba Čompe - šestčlanska etno, jazz skupina iz Ljubljane, ki je nastala leta 1994. Gre za šesterico igralskega oz. gledališkega poklica in igrajo žanrsko različen repertoar pesmi. Avtorsko glasbo ustvarjajo na besedila Daneta Zajca, Milana Jesiha, Edvarda Kocbeka in Andreja Rozmana Roze.

Zasedba:
Silvo Zupančič – kitara
Neža Zinaić – violina
Marjan Stanič – bobni, tolkala
Janez Škof – diatonična harmonika, vokal
Žiga Saksida – alt/bariton, saksofon
Breda Krumpak – alt, saksofon

Na dogodku bo predstavljena tudi fotografska razstava nastopajočih in dogajanja na prvem Glasbenem festivalu Harmonija 2019, ki jih je posnel Iztok Zupan.