29.11.2017

Festival Ljubljana napovedal nov muzikal. Prihaja Briljantina!

Preizkušena produkcijska ekipa Jureta Franka bo po velikem uspehu Mamma Mie junija 2018 premierno uprizorila licenčni muzikal Briljantina.

Sigic

Festival Ljubljana napovedal nov muzikal. Prihaja Briljantina!
Foto: Tanja Benedik

Mamma Mia! je bila premierno uprizorjena leta 2015 in jo je videlo že več kot 120.000 Slovencev. Direktor Festivala Ljubljana Darko Brlek in Jure Franko sta končno razkrila dobro čuvano skrivnost. Trenutno vodilna produkcijska ekipa se bo lotila novega projekta – muzikala Briljantina, ki bo zagotovo spet magnet za poslušalce. Kakovost bo zagotovljena, saj bodo v projekt vključeni preizkušeni stari mački: režiser bo Jug Radivojević, scenograf Aleksandar Denić – Sale, glasbeni vodja Patrik Greblo. V svojo družbo sta akterja novinarske konference povabila še Boštjana Gorenca – Pižamo, ki bo poskrbel za govorni del, songe pa že prevaja Tomaž Domicelj.

V skladu s predvidevanji, da bo Festival pomladi pričel z obnovitvenimi deli avditorija v Križankah, naj bi bila premiera Briljantine junija 2018 na obnovljenem prizorišču.

Izbor za igralce, pevce in plesalce bo na javni avdiciji, ki bo od 12.  do 14. januarja v Ljubljani. Pogoji bodo objavljeni na Facebook strani muzikala Briljantina, že zdaj pa lahko za informacije povprašate preko spletne strani Mamma Mia! oziroma e-naslova.