15.09.2017

Festival MIKK

V petek, 22. in soboto, 23. septembra bo v Murski Soboti potekal Festival MIKK.

SIGIC

MIKK21

Petek, 22. september, Grajsko dvorišče Murska Sobota

Mrkeči Zvoki

Domači hip hop kolektiv Mrkeči Zvoki (Pepson, Valentin, Meko, Beno, Đouže, Kiki, Mirko, Teox) bodo s svojim brezkompromisnim nastopom odprli festival.

BeatMyth

BeatMyth, katerega jedro tvorita vsestranski producent Igor Vuk (PlankTon), v živo pa se mu pridružuje N'toko na mikrofonu, bosta predstavila novi album One Hand Clap, ki je maja 2017 izšel pri založbi Kamizdat.

Edo Maajka & Bend

Edo Maajka & Bend v živo. Balkanska reperska ikona, ki je za nove komade in prihajajoči novi album zbral bend, ki ga spremljajo glasbeniki svetovnega kalibra. Med njimi je npr... Yogi Lonich, kitarist, ki je nastopal tudi s takšnimi velikani kot so Chris Cornell, Mitch Mitchell, Billy Cox, igral je pred Rolling Stonesi, Robertom Plantom, Linkin Parki in Korni. Edo Maajka bo svoja znana pripovedniška besedila začinil tudi s komadi, ki se bodo znašli na njegovi novi prihajajoči plošči.

Ule Nakova

Ule Nakova je eden od osrednjih slovenskih disco protagonistov zaslužen za prisotnost novega disca s spektrom mnogih njegovih mutacij. Nekoč basist, danes DJ, bo poskrbel za plesni zaključek prvega dneva s svojim setom.


Sobota, 23. september, Grajsko dvorišče Murska Sobota

Inhibis

Lendavski trio Inhibis, ki mu je v petih letih obstoja uspelo posneti in izdati tri albume, polne zlomljenih ritmov in hitrih menjav bodo predstavili svojo verzijo post stoner rocka.

Žen

Avdiovizualna zasedba Žen, ustanovljena leta 2010 v Zagrebu, v živo združuje zapletene aranžmaje in zatopljene vizualije, s tem pa ustvarja popolnoma avtentično shoegaze post-rock izkušnjo. Skupina igrivo razčlenjuje spolne stereotipe in povezuje meje avdio ter vizualne umetnosti, skozi vokalne harmonije, potopljene v progresivno sožitje kitar, basa, bobnov in sinta, pa poslušalca popelje na potovanje.

Repetitor

Repetitor, garažni rock / post-punk trio iz Beograda, Srbija, so nedvomno eden najzanimivejših in najprodornejših mladih bendov iz Balkanskega polotoka. V tem trenutku veljajo za najboljšo živo koncertno izkušnjo v širši regiji.

Madamdub & Selyak

Madamdub & Selyak bosta festival zaključila na afterju, kjer bosta predstavila svoj pogled na roots, dub, digital dub, steppers in dubstep. Vse naštete zvrsti poznata do potankosti, tako da se nam obeta vrhunski zaključek festivala.

V klubskem prostoru MIKKa se bo dogajala Metal Klavnica XLVII, na kateri nastopijo zasedbe Sear Bliss, Necrovile in Moshead.