12.10.2020

Festivala slovenskega jazza

Med 20. in 24. oktobrom 2020, bo na Ravnah na Koroškem potekal že 16. Festivala slovenskega jazza.

Press Info

16. FSJ

Koncerti vrhunskih domačih in tujih izvajalcev so namenjeni jazzovskim sladokuscem, ki bodo poslušali glasbene novitete. Najmlajše bodo za jazz navdušili Stick Control s programom Jazz ne grizze. Poleg jazza se na Festivalu slovenskega jazza najde kar nekaj glasbi pridruženih vsebin.

Začelo se bo v torek, 20. oktobra (ob 13.00) s Šolo Jazz Ravne, ki bo potekala na dveh prizoriščih, MH Punkl in KMKC Kompleks. V sredo, 21. oktobra se program nadaljuje z dokumentarnim filmom Jazz in Jazz Ravne v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah (ob 17.00), ob 18.30 sledi odprtje razstave fotografij - Jože Požrl: Jaz(z) igram pa na fotoaparat … Ob 19.00, še vedno na istem prizorišču, koncert Igorja Matkovića (trobenta, elektronika): Ephemeral.

V četrtek, 22. oktobra ob 10.00 bo v KC Ravne Stick Control: Jazz ne grizze (Bruno Domiter – bobni, Marko Furek – bas, Dmitrij Averjanov – vibrafon, Grega Gorenšek – marimba).

V petek, 23. oktobra ob 17.00 bo v KMKC Kompleks odprtje druge od treh razstav Jože Požrl: Jaz(z) igram pa na fotoaparat … Nato bosta na istem prizorišču koncerta. Ob 17.30 saksofonist Cene Resnik: Acamar Quartet, z njim na odru: Giorgio Pacorig - klavir, rhodes, Matjaž Bajc - kontrabas, Urban Kušar - bobni.

Ob 19.30 pa saksofonist Jaka Kopač: Balkan Roots z gosti Danny Grissett – klavir in Ameen Saleem - kontrabas ter Vladimir Kostadinović - bobni.

V soboto, 24. oktobra se dopoldansko dogajanje seli v središče Raven na Koroškem, v Gostilno Lečnik, kjer bo potekala otvoritev še tretje v nizu fotografskih razstav Jože Požrl: Jaz(z) igram pa na fotoaparat(ob 10.00).

16. FSJ se nadaljuje ob 17.30 v KMKC Kompleks, kjer se bo odvil koncert vibrafonista Vida Jamnika: Urgent Detergent. Na odru se mu bodo pridružili v svetu cenjeni slovenski glasbeniki, do pred kratkim delujoči v ZDA, Marko Črnčec - klavir, Jošt Lampret - kontrabas, Žan Tetičkovič - bobni.

Za njimi na oder prihaja kitarist Jure Praper s svojim prvim povsem avtorskim projektom Liquid Carpet, pri katerem je k sodelovanju povabil Matjaža Mlakarja - saksofoni, Davida Novak - bas, Matica Črešnika - bobni, tokrat se jim bodo pridružili gostje: Alia Cycon - oud, Timotej Kotnik - trobenta, Sašo Vollmaier - klavir, Vid Jamnik – vibrafon.