04.10.2016

Festivalsko združenje IFEA podelilo festivalu Lent kar pet nagrad

Mednarodno združenje festivalov in prireditev IFEA (The International Festival and Events Association) je Festivalu Lent 2016 v ZDA podelilo 3 zlate, eno srebrno in eno bronasto nagrado.

Press info

Festivalsko združenje IFEA podelilo festivalu Lent kar pet nagrad

Med 27. in 29. septembrom 2016 so v ameriškem mestu Tuscon (Arizona) na 61. kongresu Mednarodnega združenja festivalov in prireditev IFEA (IFEA’s 61st Annual Convention, Expo & Retreat) podelili nagrade Pinnacle za dogodke, ki so izmed prispelih prijav iz celega sveta prepričali na področju promocije in programiranja dogodkov.
Festival Lent 2016, v organizaciji Narodnega doma Maribor, je tudi tokrat poskrbel za bogato bero nagrad, saj je bil nagrajen v kar petih kategorijah – v treh izmed le-teh celo z zlato nagrado Pinnacle.
V kategoriji festivalov s proračunom med 750.000 in 1,500.000 USD je tako zlato odnesel za najboljši promocijski plakat, najboljšo promocijsko tiskano programsko zloženko in najboljši tiskani material - razglednico, s srebrom je bil nagrajen za ovratni trak za akreditacije, bron pa so podelili festivalski majici.
Združenja IFEA podeljuje nagrade v kar 68 različnih kategorijah, med njimi so npr. televizijska promocija, socialni mediji, program sponzorstva, ekološko programiranje, izobraževalni programi in programi za otroke, merchandising ter številna druga področja, vsako leto pa je podeljena tudi glavna nagrada, Grand Pinnacle, za celostno vrhunsko izvedbo festivalov oziroma prireditev.
Na seznamu sodelujočih za nagrade združenja so se tudi letos ponovno znašla izredno raznolike organizacije iz številnih držav sveta, ki pripravljajo programsko zares raznovrstne prireditve. Tako so se za najboljše potegovali med drugim tudi Destination NSW iz Sydneyja, Velikonočni festival Ludwig van Beethoven iz Krakova, Festivali Rotterdam, irski Cuckoo Events ter južnokorejski Boryeong Mud festival.