10.02.2021

Footprints - razpis za izobraževanje mladih agentov

Do 22. februarja je odprt razpis za izobraževanje mladih agentov iz Poljske, Avstrije, Nizozemske, Norveške, Francije in Slovenije.

SIGIC

Footprints - razpis za izobraževanje mladih agentov

Footprints je nov projekt sodelovanja, ki si prizadeva za reformo glasbenega sektorja in ki v svoje dejavnosti vpeljuje vrednote družbene, ekonomske in okoljske odgovornosti. Footprints, ki je nastal na pobudo Lyonskega organizatorja Périscope: Musiques Innovantes in fundacije Wytwórnia iz Lodža, je neposredno nadaljevanje projekta Jazz Connective, ki ga je v letih 2018 - 2020 izvajalo šest evropskih držav.

S projektom Footprints bodo (Slovenski partner v projektu je Druga godba) izvajali vrsto dejavnosti, katerih cilj je pomagati vsem akterjem glasbenega sektorja pri uveljavljanju na evropskem glasbenem trgu in utrditi evropsko ustvarjalno glasbeno skupnost okoli vrednot, ki jih trenutno potrebujemo bolj kot kdajkoli.

Projekt Footprints je namenjen mladim in motiviranim agentom, ki so svoje izkušnje pripravljeni  nadgrajevati v sklopu turnej znotraj evropske mreže za inovativno glasbo. Izbrani kandidati bodo tekom projekta sodelovali z glasbeniki, ki bodo s strani partnerjev prav tako izbrani na razpisu. Obenem bo agentom omogočeno sodelovanje s partnerji projekta Footprints, ki bodo z njimi delili svoje bogate izkušnje in specifična znanja. Razpis je namenjen študentom in diplomantom specializiranih študijev, pa tudi že uveljavljenim delavcem v kulturi, ki bi želeli razviti novo dejavnost.

POGOJI:

  • Udeleženci razpisa morajo biti stari najmanj 18 let. Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika.
  • Udeleženci razpisa morajo imeti prebivališče v eni od teh držav: Poljska, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Slovenija, Francija

PROGRAM:

Izbrani agenti se bodo v letu 2021 udeležili dveh večdnevnih delavnic s strokovnjaki:

  • Les Ateliers Footprints at Périscope
                (12. - 16. april, Francija)
  • INTL Jazz Platform
                (17. - 22. julij, Poljska)

Po zaključku programa usposabljanja bodo agentom dodeljeni glasbeniki, ki bodo prav tako izbrani na razpisu Footprints in se bodo udeležili izobraževanja v sklopu INTL Jazz Platform v Lodžu na Poljskem. Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints, bodo agenti za glasbenike, ki jim bodo dodeljeni nato organizirali koncertno turnejo po Evropi.
Vsi elementi programa so namenjeni vpeljevanju novih veščin in boljšemu razumevanju družbenih, ekoloških in ekonomskih značilnosti, ki so ogrožene v glasbeni industriji prihodnosti.

Podrobne informacije in prijava: TUKAJ