16.03.2021

Glasba kot dediščina: interdisciplinarni pristop k teoriji in praksi

Letošnja tretja edicija seminarja Glasba kot dediščina, ki ga organizira poletna šola CEU (Centralna evropska univerza), bo potekala med 28. junijem in 6. julijem v spletni obliki. Rok prijave je 22. marec.

Press info

Glasba kot dediščina: interdisciplinarni pristop k teoriji in praksi

Dogodek organizira Cultural Heritage Studies Program v sodelovanju s Forum for Folk Art Fund ter Music Hungary in je sofinanciran s strani Open Society University Network.

Izobraževanje bo potekalo med 28. junijem in 6. julijem po spletu in je namenjeno tako strokovnjakom kot tudi podiplomskim študentom, ki bi si želeli pridobiti znanja s področja upravljanja glasbene dediščine, nacionalne identitete, medkulturnega dialoga ter digitalnega terenskega raziskovanja skozi prizmo sodobne (etno)muzikologije.

Med predavatelji najdemo priznana imena kot so Martin Stokes (King’s College London), Jonathan Stock (University College Cork), Rachel Harris in Angela Impey (SOAS London) ter Peter Laki (Bard College).

Program bo potekal v obliki multimedijskih predstavitev in razprav v živo. Tokrat bodo študije primerov osredotočene na neizmerno zapuščino skladatelja, pianista in etnomuzikologa Béle Bartóka.

Rok za prijavo je 22. marec.

Oglejte si promocijski video lanskega seminarja.

Podrobnejše informacije o seminarju in prijavi najdete na spletni strani organizatorja.