24.04.2021

Glasbeni natečaj Radia Si

Objavljen je javni natečaj za koncertni nastop in produkcijo novih skladb v sklopu projekta "The Radio Si 2021 Standouts", s katerim želi Radio Si vzpodbujati slovensko glasbeno sceno/produkcijo. Rok prijave: 25. maj 2021.

Press info

Radio Si z glasbenim natečajem v podporo slovenskim izvajalcem

Radio Si je radijski program za tujo javnost v Sloveniji in je lani obeležil že 35 let delovanja. V leto 2021 pa je, kljub še zmeraj trajajoči epidemiji, vstopil optimistično in tako v teh dneh objavil nov natečaj za glasbene skupine, ki ga bodo v naslednjih mesecih popestrili tudi z gostovanji uveljavljenih skupin in koncerti lanskih zmagovalcev natečaja na Radio Si Main Stage-u. 

Slovenske izvajalce pozivajo, da se tudi letos v čim večjem številu odzovejo s svojimi novimi skladbami. V letu 2020 so na razpis prejeli več kot 150 skladb kar 77-ih glasbenih izvajalcev. Zaradi izjemnega odziva so tako namesto treh, izbrali kar pet zmagovalcev – to so postali WCKD NationAka NeomiRooster's CocktailItch in Rumejts. In prav te izbrane skladbe, posnete v Studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor, so pomembno zaznamovale lansko poletje na številnih radijskih postajah.

Z demo posnetkom še neobjavljene skladbe, se lahko do 25. maja 2021, prijavite uveljavljeni in neuveljavljeni izvajalci, ki želite pridobiti možnost studijskega snemanja prijavljene skladbe in koncertnega nastopa na RADIO Si Main Stage!
Specifične razmere dovoljujejo, da se izvajalci lahko prijavijo z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi le enega glasbenega inštrumenta.
Vse podrobnosti razpisa in pogoje prijave najdete TUKAJ.