16.01.2023

GodibodiTV

Z novim letom in v novi sezoni Janez Dovč in Goran Krmac v naše domove prinašata 5 virtualnih koncertov v okviru cikla GodibodiTV.

Press info

Dovč & Krmac
Foto: Bojan Stepančič

5 novih koncertov in 5 gostov: Robert Petan, Brina Vogelnik, Rudi Bučar, Urša Mihevc in Eva Hren.

Prvi bo na ogled na YouTube kanalu v petek, 20. janurja 2023 ob 20.30, ko bosta gostitelja k sebi povabila Roberta Petana, nadaljnji se bodo do aprila zvrstili na istem mestu.

Virtualni koncertni cikel GodibodiTV je letošnje nadaljevanje koncertnega cikla Dovč&Krmac z gosti@Sneberska33, ki sta ga njegova ustanovitelja, Janez Dovč in Goran Krmac, začela s preprosto idejo: izkoristiti sodobne medije za predstavitev in promocijo slovenske glasbene ustvarjalnosti, ki jima je tako zelo blizu. Ideja je nastala v času omejitev ob epidemiji covid-19, ko koncertov ni bilo, veliko glasbenih ustvarjalcev pa je ostalo brez platforme, preko katere bi se lahko predstavili občinstvu. Oba ustanovitelja koncertnega cikla sta strnila glave, premlevala ideje in razmišljala, kako bi lahko glasbo približala občinstvu ob pomanjkanju koncertnega in medijskega prostora. Tako je nastala ideja za koncerte iz Sneberske33, ki je danes zrastla v virtualni koncertni cikel GodibodiTV.

Rdečo nit cikla petih koncertov bosta tkala glasbena gostitelja Janez Dovč in Goran Krmac, ki bosta s svojimi bogatimi izkušnjami glasbo gostujočega avtorja oz. avtorice postavila v unikatno, novo zvočno podobo. Oba sta izjemno izkušena glasbenika s široko paleto sodelovanj v skorajda vseh možnih glasbenih žanrih (od klasične glasbe, elektronike, etno oz svetovne glasbe, jazza, otroških produkcij, zborovske glasbe, pripovedovanja, scenske in filmske glasbe) in z mnogimi vokalisti v slovenskem in mednarodnem prostoru. V letošnji ediciji bodo z njima nastopili Robert Petan, Brina Vogelnik, Rudi Bučar, Urša Mihevc in Eva Hren. Koncerti bodo, kot do sedaj, potekali v sproščenem, domačem okolju in bodo vključevali kratek pogovor gostiteljev z gostom.
 

GodibodiTV