12.09.2016

Prijavi se na natečaj Comp Comp 2016!

Glasbeni natečaj Comp Comp, ki ga razpisuje British International School of Ljubljana, je namenjen mladini, stari do 18. let.

Uredništvo

Comp Comp

Na natečaj Comp Comp 2016, ki ga drugič razpisuje British International School of Ljubljana se lahko prijavite s katero koli glasbeno zvrstjo (jazz, barok, folk, elektro, pop, house, lullaby, rock, klasična glasba itd.), ne glede na jezik v katerem je besedilo zapisano, lahko pa se prijavite tudi z instrumentalnimi skladbami. Skladbo lahko napiše posameznik ali skupina (npr. bend). Učenci in dijaki morajo skladbe v čim večji meri izdelati sami – kakršna koli pomoč odraslega mora biti navedena na prijavnici. Sprejemajo se partiture v različnih formatih, od najpreprostejših do zahtevnejših.

Rok za oddajo je 1. december 2016. Skladbe bo ocenila strokovna žirija, ki bo izbrala pet zmagovalcev v različnih kategorijah.

Več o lanskem natečaju

Na lanskem natečaju je strokovna komisija v sestavi: Neisha, Chris Eckman, Anton Malmberg Hard af Segerstad (skladatelj lanske zmagovalne evrovizijske skladbe Heroes), Tinkara Kovač, Bojan Cveteržnik in Tomaž O’Rous ocenjevala zgradbo, harmonijo, dinamiko, slog, prezentacijo ter ideje in razvoj idej v skladbah.

Ena od petih zmagovalcev lanskoletnega natečaja, enajstletna glasbenica, Karolina Grujić, je 9. septembra v oddaji Dobro jutro - RTV Slovenija premierno predstavila svoj videospot za skladbo Čaroben dan, v katerem sta sodelovala tudi Tinkara Kovač in mladi bobnar Timo Kosi.