11.02.2019

Impala je razglasila 18 nominirancev za album leta

Med nominiranci je s svojim albumom "Where If Not Now" tudi slovenska shoegaze skupine Haiku Garden, ki je prejšnjo sredo otvorila letošnji festival MENT.

Press info

IMAPLA

Impala - Independent Music Companies Association, ki združuje evropske neodvisne glasbene založbe je razglasila 18 nominirancev za IMPALA European Independent Album Of The Year Award. Poleg že omenjenih domačih Haiku Garden, so na seznamu so tudi Iceage, ki so prav tako nastopili na otvoritvenem dnevu MENT-a. Slovenska publika pozna tudi skupino Stray Dogg - srbski bend, ki pa je na MENTu nastopil leta 2016. Vsekakor pa ne gre spregledati niti "hrvaškega" benda The Strange, ki ga vodi v Ljubljani živeči Chris Eckman. S svojimi albumi so nominirani še: Alondra Bentley, Andrea Bocelli, Black Sea Dahu, Chris, Niels Destadsbader, Noga Erez, Old Jerusalem, Polifauna, Racoon, Ruusut, Sondre Justad, Sophie, Úsgin Űver in Viagra Boys. 

Do sedanji prejemniki nagrade pa so bili Efterklang, Adele, The xx, Caribou, Guadalupe Plata, José Gonzalez, Agnes Obel in GURR.

Predsednica združenja uprave IMPALA Helen Smith, ki so jo lani na MENT-u gostili v osrednjem intervjuju je povedala: "To je nagrada za najbolj izjemen neodvisen album preteklega leta. Ponovno imamo odličen seznam nominacij, ki osvetljujejo odločilno lastnost: neodvisna glasba nadaljuje z navduševanjem vseh poslušalcev. Sedaj bo žirija odločila, kdo bo zasluženi zmagovalec."