22.02.2021

IMPROVISA – Življenje v gibanju

Muzej novejše zgodovine Slovenije sodeluje v dvoletnem kulturnem projektu z naslovom »IMPROVISA – Življenje v gibanju«. Objavili so razpis za umetniške rezidence, odprt do 15. marca 2021.

Press info

IMPROVISA – Življenje v gibanju

Muzej projekt izvaja s štirimi evropskimi organizacijami: MY Documenta Creaciones Multimedia Avanzadas SL, Barcelona (Španija) - koordinator programa; ECCOM, Rim (Italija); Nacionalni muzej sodobne umetnosti (EMST), Atene (Grčija); Galeria Labirynt (GAL), Lublin (Poljska). Projekt bo raziskal inovativne modele za povečanje dostopa do kulture in dediščine z uporabo digitalnih in mobilnih tehnologij za mlajše občinstvo in ranljive skupine, kot so priseljenci in zaporniki. Muzej novejše zgodovine Slovenije v sklopu projekta IMPROVISA – Življenje v gibanju vabi umetnike iz EU, da predložijo predloge za nove, eksperimentalne pristope za spodbujanje vključevanja občinstev in dostopa do kulturnim vsebin na podlagi prvin improvizacije v kontekstu mobilnih tehnologij.
Obveščamo vas, da je trenutno objavljen razpis za umetniške rezidence v treh mestih (Atene, Ljubljana in Lubin). Izbrani bodo 4 evropski umetniki s področja multimedijske umetnosti, ki imajo izkušnje dela s filmom, fotografijo in tudi zvokom.

Informacije in podrobnosti o razpisu najdete TUKAJ. Razpis traja do ponedeljka, 15. marca 2021.