02.10.2020

Iz moje poslušalnice: Luka Gluvić

Kantavtor Luka Gluvić, ki ustvarja na presečišču bluesa, folka in countrya, predstavlja svoje glasbene favorite domače glasbene scene.

SIGIC

Luka Gluvić
Foto: Kristjan Robič

Luka: Izbrati pet izvajalcev je nehvaležno delo, ker je slovenska glasba bogata in raznolika. Izbral sem, kar sem, v inspiraciji trenutka:

Severa Gjurin - Sonce

Luka: Severo težko ločim od Gala. Rad imam oba. Gal in Severa sta tandem, ki sta nam poklonila evergrine prihodnosti. Sem pa še posebej navdušen, ker je prišel na dan singel Sonce, kjer je Severa avtorica besedila in glasbe.

Jaša Lorenčič: recenzija albuma Ali je še kaj prostora? (Odzven)


Matej Krajnc - Če mi poveš, kje si bila

Luka: Opus Mateja je tako velik in raznolik, da lahko dneve in dneve brskaš po njem, ampak zadnje čase se ujamem, kako mi ves čas hodi po glavi ta pesem. V tej izvedbi mi je res odlična.


Andrej Guček - Ledene ceste

Luka: Andrej Guček je cherokee slovenske folk scene, ko slišim Ledene ceste se spomnim Ajde in svojih najstniških let.


Jana Beltran - Amoretti

Luka: Zelo sem bil/sem navdušen nad solo projektom Amoretti Jane Beltran. 

Miroslav Akrapović: recenzija albuma Amoretti (Odzven)


Rudi Bučar in Istrabend XL - Cankarjev dom 2026

Luka: Vedno sem imel posebno občudovanje do obalne scene, Tulio, Mef, veliki Kocjančič. Zdi se mi, da je Rudi Bučar zdaj eden glavnih predstavnikov te regije. Odličen vokalist, rad imam njegovo Martinovko, čeprav sem Gibson fen, ljubim njegove avtorske komade, kot tudi njegovo ljubezen do folk glasbe.


Iz uredništva:

Luka Gluvić je kantavtor, ki ustvarja na presečišču bluesa, folka in countrya. Izdal je tri albume in štiri Ep-je. Včasih se ubija s pisanjem proze in dramatike. Včasih se sprehaja po odrskih deskah ali se ujame v kadru filma. Kakor nanese naključje.

Luka Gluvić - Še eno jutro


Matej Krajnc: recenzija albuma Cesta, ki pelje v sanje (Odzven)