18.01.2021

Iz moje poslušalnice: MiDelamoDogodke

Tokratno poslušalnico so pripravili predstavniki društva MiDelamoDogodke, ki opozarja na težave vseh delavcev v zaodrju in nastopajočih.

SIGIC

MiDelamoDogodke - akcija "novoletna smreka na Kongresnem trgu"
Foto: Miro Majcen

Društvo je pred kratkim zagnalo dobrodelno akcijo za odrske delavce, ki jim bo namenilo 100% dobička od prodaje majic, puloverjev in vrečk.

Recycleman - Tipi jokajo na odru (KWA, 2020)

MiDelamoDogodke: Če že kdaj, je sedaj primeren čas za se zjokat (na odru).


Doša - Odprto pismo predsedniku RS (singel, 2020)

MiDelamoDogodke: Vse je v besedilu, verjetno prvič tudi “ozvočevalci, lučkarji, rovdiji, tonci.”


Smedja in Smetke - Vse je slabo (Smeče da se reče, 2020)

MiDelamoDogodke: Smedja in Smetke pravijo, da je vse slabo. Vojna v glavi, vojna v svetu, s telefonom v roki sedim na sekretu. Nekje med obupom in naivno srečo, najrajš zavleku bi v črno se vrečo. Vsak dan berem kako nekdo nastrada. Nabavte #MiDelamoDogodke merch, da ne bo vse tok slabo.

N’tokoGramatik - Slovenec vn (singel, 2016)

MiDelamoDogodke: Osvežitev N’tokove nesporne klasike, ki v teh časih odmeva še bolj kot sicer.

Nina Bulatovix - Prekerni

MiDelamoDogodke: Ker smo v poslu dogodkov skoraj vsi prekerci. In ker v takih časih, take bende kakršen je Nina Bulatovix, potrebujemo še bolj kot sicer. Da držijo ogledalo nam in vam.

Iz uredništva:
Na težave delavcev za odrom in na njem je društvo MiDelamoDogodke opozorilo že septembra z videom #midelamodogodke, ki si ga je na Facebooku in YouTubu ogledalo več kot 50.000 ljudi. Pozneje je na problematiko opozarjalo še z akcijo #LightItInRed, v kateri se je 44 slovenskih prizorišč za en večer obarvalo rdeče. Konec leta je Kongresni trg popestrilo z 12 metrov visoko novoletno smreko iz odrske konstrukcije, ki so jo prostovoljno postavili odrski delavci. Društvo vodi dobrodelno akcijo za odrske delavce - s prodajo majic, puloverjev in vrečk društvo zbira denar za odrske delavce - 100% dobička bo namenjeno ogroženim. https://tinyurl.com/midelamodogodke