07.12.2020

Iz moje poslušalnice: Tomaž Hostnik

Preposlušajte in preberite Tomažev zelo neposreden nagovor svojih glasbenih kolegov.

SIGIC

Tomaž Hostnik: Anaksimandrovo štetje
Foto: Meta Hrovat

Leon Matek - Najraje bi ta dan preklel (Srce imaš tako veliko, 2018)

Tomaž: Leon Matek, ti si kot metek, ki si ga lahko večkrat z veseljem poženem v glavo in bi ga z enakim veseljem rad pognal v glavo še komu drugemu. Doma na Suhi smo imeli Volkswagen Vento, ki nas je premikal po Sloveniji dvajset let, zdaj pa je baje v Gani. Mogoče moraš pa ti tudi v Gano, več pozornosti kot tukaj boš zagotovo deležen. Poskusi ne obupati, prosim. Pa saj ne boš, saj ne moreš, bratec.

Drago Mislej - Mef - Glejte v oči (2017)

Tomaž: Mef, zame si bog, po funkciji pa te dojemam kot izolskega barona Žigo Zoisa, s pisarno med akademiki Pr' Kralju, ki bi ga bilo treba klonirati kot so Korejci najbolj nadarjenega policijskega psa, če hočemo, da se bo kdaj kaj obrnilo na bolje.

Svetlana Makarovič - Jasmin (Namesto rož, 1999)

Tomaž Hostnik: Joj, Svetlana, če bi se midva vzela, bi gotovo začela spet hoditi k maši. Ljubim te, žlehtnoba, vem kaj ti manjka.

Metod Banko in Teo Collori - Uspavanka (2013)

Tomaž: Dragi Metod, tvoj glas je kot srnjakov paritveni klic, kot ostri vonj substance iz žleze mošusnega jelena. Pa vajine gladiatorske ličnice, če se mi ne bi dedci gravžali bi vaju prelizal, da vama nebi nobena dlaka več zrasla. Kje je album? Halo!?

Jani Kovačič - Konc (Je,Ben'T, 1987)

Tomaž: Jani, moj prismojeni profesor na Konservatoriju za glasbo in balet! Lahko bi samo stal pred tablo in bil tiho, pa bi vse razumeli. Na primer, kako biti drugačni. Ali pa bi kaj zabrenkal ... saj res, zakaj nisi prišel nikoli s kitaro k pouku, kot hodijo naokrog katoliški skavti? Morda zdaj, ko sem kao zrel, razumem, zakaj nisi zahteval učbenika. Tisti, ki jih še danes ni sram ostati hote nevedni, ga tako ali tako niso rabili, ostali muzkontarji smo se temeljev filozofije za umetniške gimnazije naučili iz tvojih genialnih komadov. Iz tega obsežnega avdio učbenika modrosti. Hvala ti!

Iz uredništva:
Tomaž Hostnik
je izjemno dejaven glasbenik in pesnik, saj poleg rednega objavljanja svojih kantavtorskih novitet vleče avtorske niti še v zasedbah: na KantFestu nagrajenem duu Drajnarjuva vampa, v navezavi s priznanim skladateljem in violinistom Matijo Krečičem v duu Hostnik pa Krečič ter v swing-pop skupini Vudlenderji

Tomaž Hostnik - Lbeznska (2020)