11.07.2016

Izbrani so klubski maratonci 2016

Žirija Glasbene redakcije Radia Študent je izmed 67 prispelih prijav na natečaj Klubski maraton 2016 izbrala 6 glasbenih izvajalcev, ki se bodo v letošnjem letu udeležili najdaljše in najglasnejše klubske glasbene turneje po Sloveniji.

Dušan Mijanović

Klubski maraton

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji. Njegovo bistvo je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki s kreativnostjo, svežino in izvirnostjo izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

Turneja Klubski maraton 2016, ki bo trajala od sredine septembra do prvega petka v novembru, bo maratonce popeljala po klubovju širom Slovenije in jih na koncu strnila za skupni veliki finale v Ljubljani. Že pred začetkom turneje se bodo sveži maratonci preizkusili tudi z živim radijskim nastopom v studiu Radia Študent. Vsaka od zasedb bo v radijskem studiu posnela po dve skladbi za kompilacijsko zbirko Klubski maraton 2016, ki bo izšla v digitalni obliki in na CD-ju.

Letošnji udeleženci 16. Klubskega maratona, ki bodo to jesen pretresli slovensko klubovje, so: Blue Town's Radio, Gašper Torkar, Miha Peterlič, Memowu, Neopogo in Noč.