26.06.2017

Izbrani so klubski maratonci 2017

Žirija Glasbene redakcije Radia Študent je izmed 47 prispelih prijav na natečaj Klubski maraton 2017 izbrala 6 glasbenih izvajalcev, ki se bodo v letošnjem letu udeležili najdaljše in najglasnejše klubske glasbene turneje po Sloveniji.

Press info

Klubski festival

Letošnji maratonci, ki bodo to jesen žgali po slovenskem klubovju, so:

- 7AM (nomadska lo-fi rockerska trojka iz DIY garaže),
- Bine (mozirski slavček elektroakustike in terenskih posnetkov),
- Lynch (osrednjeslovenski kitarski kočijaži s težko-kategorno sleš pop senzibiliteto),
- Nesesari Kakalulu (z dušo in ritmom zamazani čarterski let na relaciji Nova Gorica - Lagos),
- SsmKOSK (na ostrih rezih osnovana brkljanka bežigrajskega poeta),
- Styröfoam (moška figa in kitarski duo, neobremenjen z udobjem preprostih pesmi).

Turneja Klubski maraton 2017, ki bo trajala od sredine septembra do prvega petka v novembru, bo maratonce popeljala po klubovju širom Slovenije in jih na koncu strnila za skupni veliki finale v Ljubljani. Že pred začetkom turneje se bodo sveži maratonci preizkusili tudi z živim radijskim nastopom v studiu Radia Študent. Vsaka od zasedb pa bo v radijskem studiu posnela po dve skladbi za tradicionalno kompilacijsko zbirko Klubski maraton 2017, ki bo izšla v digitalni obliki in na CD-ju.

Letošnji klubski maratonci so bili predstavili v torek, 20. junija, v oddaji 100 decibelov.

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.