21.01.2019

Izštekani Drevored

Legendarna novomeška rokovska skupina, ki s prekinitvami deluje že štiri desetletja, bo svojo obletnico obeležila tudi z nastopom v Izštekanih - v neposrednem radijskem in spletnem video prenosu v torek 22. januarja 2019 ob 22.25 na Valu 202.

Info press

Drevored

Leta 1979 se je skupina novomeških gimnazijcev združila v skupini Drevored. Navdušeni nad rokenrolom in njegovim uporniškim duhom so zakoračili v osemdeseta. Nastopili so na Novem rocku, posneli nekaj skladb ter nizali uspehe na koncertih tudi v širši regiji. V prvem desetletju so se v bendu zvrstili številni pomembni akterji novomeškega rocka. A še preden so uspeli izdati ploščo, so leta 1988 odigrali zadnji koncert ...

Leta 2009 je ekipa znova zbrala dovolj moči in luč sveta ugledal prvenec Dekade. Kot nekakšna rekapitulacija in nov začetek, s starimi in novimi skladbami. Pred dvema letoma je sledila plošča Na zahod, posvečena vsem, ki so se in se še izseljujejo v iskanju boljšega življenja. V Izštekanih se bo kvartet v sestavi Dušan Prosinečki (glas, kitara), Primož Hudoklin (kitara), Andrej Zupančič (bas) in Alen Tibljaš (bobni) okrepil tudi z gosti, z njimi bodo Marijan Dović (violina), Matija Slak (klavir) ter Ženska in Moška vokalna skupina Lipa iz Litije.