21.02.2019

Javni natečaj 28. festivala narodno-zabavne glasbe Slovenije - Vurberk 2019

Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z Občino Duplek, Media24 –radio in televizija Veseljak, revijo Muzika, spletnim portalom Narodnjak in glasbeno agencijo Geržina razpisuje javni natečaj 28. festivala narodno-zabavne glasbe Slovenije Vurberk 2019, ki se bo odvil 21. junija 2019 na Gradu Vurberk.

Press info

Grad Vurberk

Na festivalu lahko sodelujejo ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst in imajo sestav, kot je naveden v naslovu razpisa ter so njegovi člani starejši od 15 let. Vsak ansambel oz. avtor lahko na razpisu sodeluje z več skladbami, ki ne smejo biti daljše od 3,50 minut, na festivalu pa vsak ansambel nastopi z dvema skladbama, z eno skladbo, ki še ni bila javno predvajana ali posneta in z neobjavljenim besedilom. Druga skladba pa je iz zakladnice skladb ansambla Lojzeta Slaka, na razpis pa mora ansambel prijaviti dve skladbi in organizator izbere skladbo, katero bo ansambel izvajal. Skladbo, ki bo v tekmovalnem delu je treba poslati kot demo posnetek (CD) ali pa že dokončan posnetek in priložiti besedilo z navedbo avtorja.

Za prijavljene ansamble bo 12. maja 2019 organiziran javni izbor v Podnanosu. Izvedbo bo ocenjevala posebna strokovna komisija, ki bo odločila ali ansambel izpolnjuje pogoje za nastop na festivalu. Izbrani ansambli s sprejetimi skladbami ne morejo odpovedati sodelovanja! Organizator festivala ima pravico, da na festivalu nastopi tudi ansambel, ki ni sodelovalna javnem izboru.

S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka ali slike oz. da sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala. Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevali strokovni komisiji, ki jih imenuje organizator, predstavniki slovenskih radijskih postaj in občinstvo.

Na 28. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije Vurberk 2019 bodo podeljene:

Nagrade komisij:

- za izvedbo (ansamblu): plaketa Lojzeta Slaka
- za najboljšo večglasno vokalno izvedbo (ansamblu): plaketa Jožeta Šifrarja
- za besedilo (avtorju): 1. denarna in plaketa, 2. plaketa in 3.plaketa
- za najboljšo skladbo (avtorjem in ansamblu) po izboru radijskih postaj Slovenije: denarna in plaketa

Nagrada občinstva (ansamblu):

- plaketa

Glavne nagrade festivala: (seštevek: 50 % ocene strokovne komisije, 35 % radijske postaje, 15 % glasovi občinstva)
1. nagrada: ZLATI ZMAJ + snemanje video posnetka
2. nagrada: SREBRNI ZMAJ
3. nagrada: BRONASTI ZMAJ

Ansambli, ki želijo sodelovati na festivalu se morajo pisno prijaviti najkasneje do srede, 20. marca 2019 na naslov: Turistično društvo Vurberk, Vurberk 85, 2241 Sp. Duplek, s pripisom" za festival". Dodatne informacije so vam na voljo pri agenciji Geržina Videoton Maribor, e-mail: gerzina.videoton@gmail.com(tel.: 041/616-603).

K prijavi morate priložiti izpolnjen obrazec z vsemi zahtevanimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonska številka) ter podpisom vodje ansambla. O izbiri bodo prijavljeni ansambli pisno obveščeni.„28. festival narodno-zabavne glasbe Slovenije Vurberk 2019.