19.02.2024

Javni poziv za prijavo na glasbeno rezidenco Jazz inkubator #2

Zavod Jazz Cerkno vabi glasbenike v starosti do 35 let, ki delujejo na področju jazza in improvizirane glasbe, k prijavi na glasbeno rezidenco Jazz inkubator #2. Rezidenca bo potekala v sklopu 29. festivala Jazz Cerkno med 15. in 17. majem 2024 v dvorani glasbene šole v Cerknem.

Press info

Jazz inkubator #2

Glasbena rezidenca Jazz inkubator izbranemu glasbeniku omogoča realizacijo prijavljenega avtorskega projekta in koncertno predstavitev na festivalu Jazz Cerkno. Glasbeniku (in njegovi zasedbi) za izvedbo projekta nudijo: honorar v višini 1000 EUR bruto, nastanitev, prostor za vaje, produkcijo koncerta ter snemanje koncerta in izdajo albuma pri Jazz Cerkno Records.

Na poziv se lahko prijavijo glasbeniki v starosti od 18 do največ 35 let (ob pričetku rezidence), ki delujejo na področju jazza in improvizirane glasbe ter imajo slovensko državljanstvo. Prijavitelj prijavi svoj avtorski projekt oz. zasedbo, ki bo gostovala na rezidenci. Pri izboru imajo prednost novi projekti, ki še niso bili predstavljeni javnosti in niso izšli na albumu ter vsi sodelujoči glasbeniki ustrezajo starostni omejitvi.

Prijave sprejemajo na e-mail naslovu info@jazzcerkno.si (zadeva: Prijava na Jazz inkubator) do vključno ponedeljka, 11. 3. 2024.

Prijava naj vsebuje kontaktne podatke, kratek življenjepis in reference prijavitelja, opis projekta in podatke ostalih sodelujočih glasbenikov na rezidenci.

Kriteriji za izbor so v pristojnosti Zavoda Jazz Cerkno, izbor bo opravil programski odbor festivala Jazz Cerkno. Prijavitelji bodo o izboru obveščeni najkasneje do 18. 3. 2024.

Javni poziv za prijavo na glasbeno rezidenco Jazz inkubator #2