31.08.2016

Javni razpis za podelitev štipendij iz naslova knjižničnega nadomestila za leto 2016

Društvo slovenskih skladateljev objavlja javni razpis za podelitev štipendij iz naslova knjižničnega nadomestila za leto 2016.

Tanja Benedik

Javni razpis za podelitev štipendij iz naslova knjižničnega nadomestila za leto 2016

Društvo slovenskih skladateljev v skladu z Zakonom o knjižničarstvu (Uradni list RS, št. 87/01, 96/02), Pravilnikom o izvajanju knjižničnega nadomestila (Uradni list RS, št. 42/04) in Pravilnikom o uporabi in razdelitvi finančnih sredstev za knjižnično nadomestilo Društva slovenskih skladateljev objavlja javni razpis za podelitev štipendij iz naslova knjižničnega nadomestila za leto 2016.

Knjižnično nadomestilo je oblika podpore avtorjem knjižničnega gradiva, ki je predmet javnega posojanja v splošnih knjižnicah. Namen izvajanja knjižničnega nadomestila je vzpodbujati ustvarjalnost posameznikov na področjih kulture, na katerih se ustvarja knjižnično gradivo in ki so v javnem interesu. Do sredstev iz naslova knjižničnega nadomestila so upravičeni živeči avtorji kot fizične osebe, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji oziroma svoja dela objavljajo v glasbenih publikacijah in na nosilcih zvoka, ki so predmet izposoje v splošnih knjižnicah v Sloveniji. Predlog oziroma prošnjo mora kandidat strokovno utemeljiti v pisni obliki. Članstvo v Društvu slovenskih skladateljev (v nadaljevanju DSS) ni pogoj za pridobitev štipendij.

Razpisano dokumentacijo lahko dobite v tajništvu DSS ali SIGIC.

Več o razpisu v spodnjih priponkah:
Besedilo razpisa
Prijavni list
Pravilnik