25.11.2021

Javno povabilo Inštituta .abeceda

Javno povabilo Inštituta .abeceda za nove člane .abeceda [ansambla za novo glasbo].

Press Info

Inštitut .abeceda

.abeceda [ansambel za novo glasbo] vzpostavlja infrastrukturne modele skladatelja v rezidenci. Je ustvarjalna enota, vpeta v današnjost. .abeceda preizprašuje in tvori premise, ki jih v sklopu mesečnih transakcij in raziskav predstavlja javnosti.

Delovanja zasedbe je mogoče razumeti dvoplastno. Obenem gre za združenje glasbenikov, ki lahko delujejo kot standardna komorna zasedba, specializirana za izvajanje sodobne glasbe, po drugi strani pa gre za širšo platformo, ki je trdno vpeta v delovanje celotnega Inštituta .abeceda. V tem pogledu ponuja možnost za delovanje, preizkušanje in predstavitve mladim skladateljem in izvajalcem, torej je nekakšen laboratorij, ki nudi infrastrukturno oporo.

V tem letu ansambel tedensko izvaja in dokumentira kompozicije skladatelja Dré A. Hočevarja iz cikla Opus I. _ composition for .meta [Dré A. Hočevar] ter kompozicije trenutnega skladatelja v rezidenci in umetniškega vodja ansambla Gašperja Livka. V sklopu mednarodnih delavnic za kompozicijo precept.concept.percept ansambel izvaja in dokumentira dela perspektivnih mladih skladateljev iz Evrope, Amerike, Avstralije in Azije.

Skladatelj v rezidenci in umetniški vodja ansambla je Gašper Livk.

Javno povabilo Inštituta .abeceda za nove člane .abeceda [ansambla za novo glasbo] —

— dirigent

— sopran, alt, tenor, bas

— trobenta, francoski rog, pozavna, tuba

— klarinet, oboa, fagot, flavta

— tolkala, klavir, kitara, harmonika, harfa

— violina, viola, violončelo, kontrabas

— drugo

Prijave so odprte do 13. decembra 2021

Sledeči material se pošlje na ensemble@abeceda.io s pripisom .abeceda [ansambel za novo glasbo] _ prijava:

— življenjepis,

— motivacijsko pismo,

— dva nedavna posnetka avtorske glasbe ali stavka standardnega repertoarja ali avdicijskega orkestrskega parta ali dela 20. oz. 21. stoletja; dirigenti: video

Več informacij na spletni strani Inštituta .abeceda.

Javno povabilo Inštituta .abeceda