04.01.2022

Jazz Club Ljubljanski grad - januar 2022

Objavljen je januarski glasbeni spored Jazz Cluba Ljubljanski grad.

Press info

Jazz Club Ljubljanski grad - januar 2022

Petek, 7. januar 2022 ob 20. uri, Ljubljanski grad
Masaž


Masaž so groovy, sočno funky in pretežno ljubljanska četverica. Doslej so med drugim groovali na odrih Kina Šiške, Lenta in na velikem odru na Kongresnem trgu, kjer so junija 2021 osvojili naslov zmagovalcev 8. sezone Špil lige. S singloma Jama in V leže se zibajo na valovih Vala 202, Radia Študent, Altr Radia in Radia Terminal, na katerem so pesem Jama razglasili za komad tedna.Masaž najraje širijo dobre vibracije in občinstvu servirajo frekvence, ki masirajo uho.

Zasedba:
Aleks Cavazza – glas, bas
Sinja Smokvina – glas, elektronika
Timotej Poznič – kitara
Maks Rozman – bobni

Petek, 14. januar 2022 ob 20. uri, Ljubljanski grad
Chiriké

Poslanstvo zasedbe Chiriké (izg.: Čirike) je širjenje glasbe Latinske Amerike v iskanju stičišča med njeno tradicionalno ter moderno zvokovno podobo. Tako lastni aranžmaji kot sam zvok skupine dajejo starim stilom novo podobo, obogateno z vplivi moderne glasbe, hkrati pa ohranjajo značilno ritmično energijo, ki prevzame poslušalca. Glavni viri njihovega navdiha so afroperujska glasba, glasba Llanero iz Venezuele, argentinski tango, cumbia iz Kolumbije ter vrsta kubanskih stilov (napevi plemena Yoruba, danzón, son ter latinski jazz). Glasbeniki različnih narodnosti in kulturnih okolij zasedbe v medsebojnem sodelovanju presegajo meje med etno, klasično ter jazz glasbo.

Skupina je že nastopila na vrsti festivalov: Folkest (Furlanija - Julijska krajina/Slovenija), Trieste Loves Jazz (Trst), Wine of Peace (Krmin), Voci delle Americhe (Savona), Teranga (Slovenija), Musei di Sera (Trst), Baladoor Jazz Festival (Koper), Festival Cinema Latinoamericano (Trst), Lent (Maribor).

Zasedba:
Juan Vladilo – vokal, venezuelski cuatro , akustična kitara, klavir
Eduardo Contizanetti – akustična kitara, električna kitara
Marzia Postogna – vokalna solistka
Lázaro Ahmed Hierrezuelo – violina, vokal, tolkala
Isabel Vladilo – spremljevalni vokal, tolkala
Jacques Centonze – bongos, congas, perujski cajón, tolkala
Aljoša Jerič – congas, cimbale, tambure batá, tolkala
Ruben Vladilo – električna baskitara

Petek, 21. januar 2022 ob 20. uri, Ljubljanski grad
Marina Mårtensson: Elementrio

Trio, ki se v svoji glasbi predaja štirim elementom, vas vabi na improvizirano potovanje z glasom, kitarami, klaviaturami in pozavno skozi zemljo, ogenj, veter in vodo. Ambientalna akustična glasba se bo prepletla z močjo elektronike.

Zasedba:
Marina Mårtensson – glas, akustična kitara, looper
Denis Beganović – pozavna, glas, klaviature
Mario Babojelić – kitara in efekti

Petek, 28. januar 2022 ob 20. uri, Ljubljanski grad
Sunnysiders

Sunnysiders sta kot avtorski bluesovski duo ustanovila pevec, kitarist, orgličar in skladatelj Boris Hrepić Hrepa, bolj znan kot basist in soustanovitelj Daleke obale, ter pevka in kitaristka Antonija Vrgoč Rola. Leta 2010 so zmagali na 2. hrvaškem blues izzivu, leta 2011 pa so zastopali Hrvaško na 27. mednarodnem bluesovskem izzivu v Memphisu, največjem svetovnem tekmovanju bluesovskih glasbenikov, in se uvrstili v polfinale. Po Memphisu so bend razširili in posneli tri albume: leta 2011 License to Blues (nominacija za porin), leta 2016 Deset razglednic z daljne obale in leta 2017 Click play (zanj so prejeli nagrado fender za najboljši bluesovski album v sezoni). Leta 2012 so Hrvaško zastopali na 3. evropskem bluesovskem izzivu v Toulouseu, nastopili na vseh večjih hrvaških bluesovskih festivalih in na enem najstarejših in največjih evropskih bluesovskih festivalov Cahors Blues v Franciji.

Novi album Mostovi/The Bridges, ki so ga lani izdali pri založbi Dancing Bear in z njim obeležili desetletnico delovanja Sunnysiders, so posneli s številnimi domačimi in tujimi gosti (Norman Beaker, Manu Lanvin, Lorenzo Piccone, Yogi Lonich, Neno Belan, Zoran Čalić, Krešo Oremuš ...). Prejel je na desetine odličnih ocen na domačih in tujih glasbenih portalih in v bluesovskih revijah. The American Roots Music Report je The Bridges uvrstil med sto najboljših bluesovskih albumov leta 2020. Pesem Not That Good For Me To Cry se je uvrstila v polfinale mednarodnega tekmovanja v pisanju pesmi v Nashvillu. Zadnji singel No Pockets In The Grave je uvrščen na lestvicah v Ameriki in na Nizozemskem.
Svoj album bodo promovirali kot petčlanska skupina.

Zasedba:
Antonija Vrgoč Rola – vokal, tolkala
Boris Hrepić Hrepa – vokal, akustična kitara, ukulele, orglice
Luka Banić Bane – električna kitara
Leo Anđelković – bobni, cajon