05.02.2021

Jazz Club Ljubljanski grad na spletu

Jazz Club Ljubljanski grad bo spet oživel. Nastope glasbenikov in skupin na odru Skalne dvorane boste vsak petek med 20. in 21. uro lahko spremljali kar doma v neposrednem spletnem prenosu.

Press Info

Jazz Club Ljubljanski grad

Prisluhnite priznanim slovenskim in tujim glasbenikom na koncertnih večerih jazza, soula, funka, rocka, bluesa ter latina v sproščenem klubskem vzdušju grajskega okolja. Zaradi razmer, povezanih z epidemijo virusa covid-19, bodo večeri sicer malo drugačni, glasbenikov in ljubiteljev glasbe pa to ne bo motilo! Spremljanje spletnih prenosov bo na voljo brezplačno na povezavah, ki so objavljene pri posamičnih dogodkih.

Program:

Petek, 5. februar 2021 ob 20. uri - Rok Ferengja, swing/gospel/rokenrol

Rok Ferengja je vrhunski pevec, znan po svojem žametnem glasu, ki mu ni para v Sloveniji. Tako glas kot videz in njegovo glasbeno pot so močno zaznamovala imena iz 50-ih in 60-ih let prejšnjega stoletja (Sinatra, Paul Anka, Engelbert Humperdinck …), ko je kraljeval rokenrol, swing in plesni jazz. Velik vpliv nanj je imel tudi Elvis Presley, še posebej obožuje njegovo poznejše obdobje med letoma 1969 in 1977, ko je imel številne glamurozno spektakularne koncerte v Las Vegasu. Od tu izhaja Rokova velika ljubezen do gospela in prav ta kombinacija je v zadnjih letih navdih za njegovo intimno ustvarjanje.

V glasbenih vodah je že skoraj trideset let, uspehe pa je pričel nizati leta 1997, ko je s svojo skupino Rok'n'band na izboru za Evrosong zapel danes že praktično ponarodelo pesem Jagode in čokolada.
Na Ljubljanskem gradu se bo predstavil v čisto posebni opravi, s kvartetom izbranih glasbenikov in si privoščil nekoliko intimnejši skok v vode swinga, gospela in nenazadnje tudi rokenrola.

Nastopajoči: Rok Ferengja – vokal, Blaž Črnivec – kitara, Bruno Domiter  – bobni, Blaž Jurjevčič – klaviature


Petek, 12. februar 2021 ob 20. uri - Maja Keuc Amaya – Music SoulFood, soul

Koncert z naslovom Music SoulFood zajema »slovenske skladbe družinskega ansambla za prosperiranje poezije in glasbe Papir«. Maja je njegova članica že 10 let, tako kot priredbe soul/rnb/jazz pesmi, ki so nastajale vse tam od 60. let pa vse do danes, skupaj z Majinimi lastnimi avtorskimi komadi.

Music SoulFood je točno to, kar izdaja že ime samo, hrana za dušo. Koncert vas bo popeljal v svet, kjer boste lahko za trenutek pozabili na vsakodnevne skrbi ter se popolnoma prepustili Majinemu čutnemu vokalu in vrhunski glasbeni spremljavi. Majina močna odrska prezenca ter njen »črnski« soul glas vas bo prevzel in napolnil z energijo, njeni iskreni ter ranljivi nastopi pa bodo vašo dušo pomladili, navdihnili in jo nahranili z nepozabnimi občutki. Glasba je ne nazadnje jezik občutkov in strasti, česar na koncertu Music SoulFood zagotovo ne bo manjkalo.

Nastopajoči: Maja Keuc – vokal, Vid Turica – kitara/bas, Miha Koretič – kitara, Žan Hauptman – klaviature, Pavel Čebašek – bobni


Petek, 19. februar 2021 ob 20. uri - Blues Experience, blues

Blues Experience združuje slovenske jazz in blues glasbenike različnih generacij, ki ljubijo blues. Julijan in Zlatko sta gonilna sila Prismojenih profesorjev bluesa, Marko je svetovno znani jazz pianist, ki že leta živi v New Yorku, Igor in Tadej pa sta vsestranska glasbenika, ki skupaj sodelujeta v številnih projektih: Fake Orchestra, Boris Cavazza kvintet, Klemen Slakonja & Small Band ...

Fantje so sklenili, da imajo bluesa dovolj, da bi se ga radi osvobodili, saj oznaka »blues« izhaja iz angleške besede blue, ki poleg barve pomeni tudi žalost in melanholijo. Edini način je, da ga skupaj zaigrajo. Saj, kot je nekoč pronicljivo izjavil Bob Dylan: »Everybody is trying to get the blues, but the point is to get out of the blues.«/»Vsi (glasbeniki) se trudijo ujeti blues, ampak bistvo je da se ga rešiš«. S tem je hotel povedati, da se z bluesom osvobodiš trpljenja.

Nastopajoči: Julijan Erič – električna kitara, glas, Zlatko Đogič – bobni, glas, Marko Črnčec – hammond orgle, Igor Leonardi – električna midi kitara, Tadej Kampl – bas


Petek, 26. februar 2021 ob 20. uri - Las Cuerdas, latin/rock/reggae

Reggae, ska, rock, rap in latino v španščini so zvrsti, iz katerega črpa svoj navdih skupina Las Cuerdas. Njeni člani prihajajo iz Argentine, s Kube in iz Slovenije. Zasedba deluje že več let in je nastopila že na številnih festivalih. Odlikuje jo močna pihalna sekcija, sicer pa je znana tudi po številnih sodelovanjih z drugimi glasbeniki in skupinami. Band Las Cuerdas igra različne zvrsti glasbe v zabavnem, latinskoameriškem slogu.

Nastopajoči: Pavel Čebašek – bobni, Leon Slabe – trobenta, Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta – vokal, Pablo Vitali – kitara, Uroš Zupan – bas

Rok Ferengja
Maja Keuc  - Amaya
Blues Experience
Las Cuerdas