02.04.2021

Jazz z Nino: Tanja Srednik

Oddaja bo na sporedu v ponedeljek, 5. aprila ob 20.30 uri na kanalih ETV televizije.

Press Info

Jazz z Nino: Tanja Srednik
Foto: iz osebnega arhiva Nine Novak

Pred kratkim se je po eno in pol letnem premoru na male ekrane vrnila televizijska oddaja Jazz z Nino, ki pozornost posveča slovenskim jazzovskim glasbenikom oziroma tistim, ki se v svojem delovanju kakorkoli dotikajo tudi jazzovske glasbe. Oddaja tako ene kot druge postavlja na svetovni zemljevid, njena avtorica in voditeljica pa je kritičarka, glasbena publicistka ter urednica Nina Novak.

Ta bo tokrat gostila Tanjo Srednik, pevko, ki bo ob spremljavi pianista Anžeta Vrabca izvedla izbrane skladbe iz zakladnice svetovne jazzovske in popularne glasbe, pa tudi slovenske popevke. Oddaja bo na sporedu v ponedeljek, 5. aprila ob 20.30 uri na kanalih ETV televizije, dostopne pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) in A1 (360).

Tanja Srednik se morda res redko predstavlja kot samostojna izvajalka, saj je najaktivnejša z Jazz Punt Big Bandom iz Tolmina pod vodstvom Matije Mlakarja, a si zasluži vso pozornost, kajti premore neverjetno energijo, s pomočjo katere bogati svoje nastope. Z omenjenim orkestrom je med drugim izvedla več konceptualnih projektov, tudi tistega, s katerim so se člani poklonili skupini The Beatles in se odpravili na Madžarsko ter Češko, kjer so na mednarodnih tekmovanjih osvojili prvi nagradi. Poleg petja, ki ga odlikuje čist ton, glas rada posodi risanim junakom, kar ne čudi z ozirom na to, da izhaja iz gledališča, zaradi česar največ pozornosti polaga prav na jasno artikulacijo besedil in čustveno obarvano interpretacijo.