04.03.2021

Jazz z Nino: Urška Supej in Klara Veteršek

Oddaja Jazz z Nino tokrat predstavlja kitaristko Urško Supej in flavtistko ter pevko Klaro Veteršek. Na sporedu bo v ponedeljek, 8. marca ob 20.30 uri na ETV televiziji, medtem ko bodo v torek, sredo in četrtek predvajane ponovitve. Oddaja bo naknadno objavljena tudi na YouTubu. Gostji se bosta v pogovoru dotaknili različnih tem, spoznali pa ju bomo tudi skozi glasbo, saj bosta izvedli dve priredbi in dve avtorski skladbi.

Press Info

Jazz z Nino: Urška Supej in Klara Veteršek
Foto: iz arhiva Nine Novak

Pred kratkim se je na male ekrane vrnila televizijska oddaja Jazz z Nino, ki prostor daje slovenskim jazzovskim glasbenikom oziroma tistim, ki se v svojem delovanju kakorkoli dotikajo tudi jazzovske glasbe, in jih postavlja na svetovni zemljevid. Oddajo vodi kritičarka, glasbena publicistka in urednica Nina Novak.

Izdaja v družbi kitaristke Urške Supej in flavtistke ter pevke Klare Veteršek bo na sporedu v ponedeljek, 8. marca ob 20.30 uri na ETV televiziji, dostopni pri vseh štirih telekomunikacijskih operaterjih, in sicer: Telekomu Slovenije (702), Telemachu (717), T2-u (285) ter A1 (360).

Kitaristko Urška Supej poznamo po delovanju v zasedbah 3:rma in Lullabies for Daydreamers, sodelovala pa je tudi pri projektu Jazzosledci vol. 1, medtem ko flavtistka ter pevka Klara Veteršek deluje tako na področju jazzovske kot klasične glasbe. Spoznali sta se v Celovcu, kjer obe študirata, in soustvarili projekt Popevke in pravljice, s katerim posegata tako po repertoarju zlatega obdobja slovenske popevke kot avtorskih skladbah. V oddaji bosta izvedli štiri pesmi, dve priredbi in dve avtorski, ter med drugim spregovorili o želji po tem, da jazzovsko glasbo približata kar najširšemu občinstvu, pa tudi o razlogih za poseganje po tematikah, ki pogosto ostajajo zapostavljene.