08.07.2019

Jazzinty vabi na koncerte in delavnice

Jazzinty je poletni mednarodni jazz festival in glasbena delavnica, ki že dvajset let poteka v avgustu v historičnem jedru Novega mesta.

Press info

Jazzinty

Tokratna edicija se bo odvila med ponedeljkom 12. avgusta in soboto 17. avgusta. Na koncertih se bodo predtsavili: Gašper Livk in Tisa Neža Herlec, Dré A. Hočevar Coding of Evidentiality, Fabian Almazan & Linda Oh, skupina mladih raziskovalcev v jazzu code::source, Michael Mayo, bend sestavljen iz mentorjev delavnic A Different Point of View, Alina Engibaryan Group in zaključni koncert udeležencev delavnic. Poleg tega bodo vsako noč med 22. uro ponoči in 2. uro zjutraj potekali jam sessioni, vsak dan med 14. in 16. uro pa bo vsem zainteresiranim glasbenikom na voljo Odprti prostor - gre za inovacijsko platformo s streamanjem v živo, namenjeno udeležencem delavnic in zainteresirani javnosti in je namenjena solo performansu in interaktivnemu prenosu na socialnih omrežjih.  

Delavnica Jazzinty ponuja intenzivno enotedensko glasbeno izobraževanje, dobrodošla šola, odprta za vse, ki jih zanimata improvizacija in jazz, in to ne glede na inštrument ali predznanje. Zahtevano je osnovno obvladovanje inštrumenta, medtem ko predhodne izkušnje v jazzu niso obvezne. Delavnice se vsako leto udeleži do 100 udeležencev, ki prihajajo iz praktično vseh evropskih držav, iz ZDA in celo Indonezije, Koreje ali Afrike. Programe oblikujejo in vodijo mentorji, mednarodno uveljavljeni glasbeni pedagogi in aktivni glasbeniki, ki prihajajo iz različnih evropskih glasbenih akademij, pa tudi iz vroče njujorške jazzovske scene. Strnjen, enotedenski pedagoški program na najvišjem nivoju, ki poteka od osnovne, napredne in vse do profesionalne diferenciacije, s poudarkom na individualnem delu in stimulaciji osebnega glasbenega izraza. Udeleženci imajo edinstveno možnost glasbenega ustvarjanja v mednarodnih combo zasedbah, ki jih mentorji na podlagi avdicij ustvarijo na delavnici. Muziciranje z glasbenimi kolegi iz celega sveta lahko postane neprecenljiva izkušnja za mlade glasbenike. 

Prijave na delavnice so možne do petka 2. avgusta in sicer preko spletne prijavnice.