12.02.2020

Jurja si je prirepal UM!

V soboto, 8. februarja 2020, je Klub K4 gostil svojevrsten poklon našemu velikemu pesniku. Na prvem tradicionalnem Jurja Freestyle Rap Battlu se je za čast, slavo in zelo otipljivih 1.000 EUR po piramidnem sistemu na izpadanje pomerilo osem hitrojezičnih mojstrov prostega sloga.

Press info

Jurja si je prirepal UM!
Foto: Marcel Obal

Da je vse teklo, kot mora, je skrbel prekaljeni gledališki (in še kakšen) improvizator, Peter Frankl, za prave beate je skrbel DJ Sunny Sun, v žiriji pa so sedeli prekaljeni hip hop mojster Doša, direktorica TV Slovenija, Natalija Gorščak (ki je bila, mimogrede v Štirki aktivna, še preden je Štirka sploh postala Štirka), in raznolika ustvarjalka, tudi raperka, Kaja Janjić - Frau Blanka.

Da se obeta napeta tekma, se je pokazalo že v prvi rundi, ko se je v dveh krogih rimalo v čistem prostem slogu. V nadaljevanju je bilo treba v rime že vplesti tudi nekaj naključnih besed (in padli so prvi podaljški v spopadu med Unknownom in UMom), za mojstre 'disanja' je bil prav poseben izziv tudi hvaljenje nasprotnika v rimah. Ko tudi freestajlanje z vpletanjem pregovorov ni dalo končnega zmagovalca, pa sta finalista dobila poseben izziv, vreden samega Prešerna: izliti svojo romantično dušo naključno izbranemu dekletu iz občinstva. Odločitev žirije ni bila lahka, a na koncu je za mišjo dlako jurja v žep pospravil Urh Mlakar aka UM. Do naslednjega 8. februarja pa mu seveda pripadajo tudi pravice do hvaljenja, da je najboljši freestajler v deželi tej!