27.06.2023

K-POP World Festival - Slovenski predizbor

K-POP World Festival - Slovenski predizbor bo potekal v soboto, 1. julija ob 17. uri v Kulturnem centru Španski borci.

Press Info

K-POP World Festival - Slovenski predizbor

K-POP tekmovanje plesa in petja bo v Sloveniji v okviru K-POP World Festivala 2023 potekalo drugič. Gre za vsakoletni prestižni dogodek, ki se odvija v mestu Changwon v Republiki Koreji, kjer dobijo srečni izbranci iz različnih držav po svetu unikatno priložnost, da svoje talente pokažejo v finalu na glavnem odru. Dogodek ocenjuje slavna žirija, udeležijo pa se ga tudi K-POP idoli.

Na slovenskem predizboru, ki bo potekal 1. 7. 2023, se bodo predstavili domači navdušenci K-POP glasbe ter dobili možnost nastopiti na odru Španskih borcev in pokazati svoje talente. Ocenjeni bosta dve kategoriji in sicer petje, kjer si udeleženci izberejo poljubno korejsko pesem in jo zapojejo pred publiko, ter kategorija plesa, kjer plesalci lahko pokažejo plesne sposobnosti in zaplešejo originalo koreografijo izbrane pesmi.

Na dogodku bo prisotna izbrana žirija, ki bo nastope ocenila in iz vsake kategorije izbrala tri najboljše točke. Zmagovalci bodo imeli možnost uvrstitve v online polfinale, izbrani finalisti pa bodo odpotovali v Južno Korejo.