30.05.2017

Kalaia, Fed Horses, Cava, Prelude, Good Vibrations in Lačni Franz na letošnjem Demofestu

Strokovna žirija banjaluškega Demofesta je na natečaju izbrala petdeset skupin, ki bodo nastopile na velikem odru letošnjega 10. Demofesta (20 - 22 julij).

SIGIC

Demofest
Foto: arhiv Demofesta

Strokovna žirija desetega Demofesta je med 471 prijavljenimi demo bendi izbrala 30 skupin, ki se bodo na trdnjavi Kastel pomerile za nagrade in priznanja jubilejne izdaje festivala. Med 50 skupinami, ki prihajajo iz držav bivše Jugoslavije, bodo Slovenijo na največjem regionalnem festivalu neuveljavljenih skupin, zastopale skupine Kalaia, Fed Horses, Cava, Prelude in Good Vibrations.

Izbrane skupine se bodo borile za nastop v finalu. Najboljši demo bend bo nagrajen s snemanjem in produkcijo albuma v višini 3.500 evrov, drugouvrščeni bo prejel odrsko opremo v višini 2000 evrov, tretji pa v višini 1000 evrov. Organizator bo tudi letos najboljšemu basistu Demofesta podelil nagrado Plavi bas.

Na letošnjem festivalu, ki bo potekal med 20. do 22. julijem, bodo v okviru revijalnega programa na trdnjavi Kastel nastopile tudi glasbene skupine, kot so Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Rudimental DJ set, Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Bad Copy, Projekt Rakija in naši Lačni Franz.

Demofest
Demofest
Kalaia
Fed Horses
Lačni Franz