09.08.2017

Kamfest – festival z razgledom

Devetdnevni festival Kamfest 2017 bo v organizaciji Kulturnega društva Priden možic potekal od petka, 11. do sobote, 19. avgusta 2017.

SIGIC

Kamfest 2017

Kamfest, ki avgusta predstavlja pomembno kulturno in socialno stičišče Gorenjske, vsako leto išče nove, prezrte kotičke mesta in jih s pestrim programom oživi. Slednje v Kamnik privabi več kot 30 000 obiskovalcev. Kamfest 2017 bo zagotovo vsaj nekoliko drugačen kot prejšnja leta, kajti glavno prizorišče dogajanja, spričo prenove mestnega središča, letos ne bo na Malem gradu, ampak v Keršmančevem parku, dobršen del spremljevalnega programa pa se bo odvijal tudi v mekinjskem samostanu in v dvorcu Katzenberg, kar nekaj festivalskega utripa pa bo moč zaznati tudi na drugih, manjših priložnostnih prizoriščih.

Petek, 11. avgusta 2017

Prvi dan bo na glavnem odru v Keršmančevem parku nastopila domača indie rock skupina Jardier, na Večernem odru pa kantavtor Daniel Vezoja s skupino.

Sobota, 12. avgusta 2017

V soboto zvečer bodo deske glavnega odra poskakovale v elektronskih ritmih dua Silence, ki jim bodo družbo na prizoriščih delali še Container Doxa.

Nedelja, 13. avgusta 2017

V nedeljo zvečer bodo na glavnega odru v Keršmančevem parku nastopili korejski post rockerji Jambinai, ki pri nas že nastopili na festivalu Druga godba. Na odru Katzenberg se bo predstavila korejsko slovenska jazz naveza Kukushai, ki jo vodi klaviaturist Rok Zalokar. Nedeljski večer bo zaključila domača etno dub atrakcija Darla Smoking.

Ponedeljek, 14. avgusta 2017

Na glavnem odru se bo kamniškemu občinstvu predstavila zasedba Icon, na Večernem odru pa psychobilly punk rock Clockwork Psycho.

Torek, 15. avgusta 2017

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji soul bluesa, saj bo s skupino Tribute 2 Love nastopil Matevž Šalehar – Hamo. Bolj alternativni pa bodo na svoj račun prišli na koncertu Haiku Garden, na Katzenbergu vas pričakal avdiovizualni nastop Tadeja Droljca Capillaries Capillaries.

Sreda, 16. avgusta 2017

Sredin večer na glavnem odru bo pripadel Mestni godbi Kamnik, na manjšem pa bo nastopila ska-reggae zasedba Good Vibrations.

Četrtek, 17. avgust 2017

Na piedestal glavnega odra se bo v četrtek zvečer se bo podal Uroš Perič, na malem odru mu bo sledila postglam retromex soul-punk zasedba Malamor.

Petek, 18. avgust 2017

V petek se bo v Keršmančevem parku predstavila srbska crossover zasedba ZAA, nedaleč stran pa bodo žgali Fool Nation.

Sobota, 19. avgusta 2017

Zadnji dan letošnjega festivala bo v glavnem posvečen otrokom in vsem tistim, ki še vedno radi prepevajo pesmi o mačku Muriju, ki jih že dolga leta izvaja Neca Falk.