06.02.2019

Kantavtorske kvante: Cankarjeve črtice v Seuškove štiklce

Kantavtor Bor Seušek je v "cankarjevem letu", tj. 2018, zagnal projekt "Črtice v štiklce" oziroma "Če Cankar bi popevke zlagal".

SIGIC

Bor Seušek: Črtice v štiklce

Bor Seušek je ljubljanski kantavtor, ki najraje prepeva v intimnem zavetju manjših dvoran, dvakrat pa se je udeležil tudi Festivala slovenskega šansona. Vsakdanji kruh si služi pretežno kot radijski novinar. V Cankarjevi zamisli približati visoko umetnost malemu človeku je našel spodbudo, ob branju njegovih del pa navdihe za glasbeni poklon velikemu literatu ob stoletnici njegove smrti.

»Pri svojih nastopih občinstvu vselej pomagam s kratkimi uvodi oz. razlagami, saj je eden izmed glavnih namenov projekta spodbuda k branju in odkrivanju Cankarja. Cankarja, ki se nam prepogosto zdi zamorjen, a je v resnici tako kot mi vsi najprej in predvsem iskreni iskalec sreče,« pravi Bor, ki verjame, da pisana beseda izvira iz govorjene in h govorjeni vodi, najlepša pa je takrat, ko svojemu ritmu najde ustrezno melodijo. 

Cankarjevo leto se je sicer že izteklo, a Bor še naprej vneto prepeva cankarjev repertoar. Naslednjo priliko boste imeli že jutri, v četrtek 7. februarja, ob 20h v dvorani pod cerkvijo sv. Terezije deteta Jezusa na Kodeljevem.