01.10.2019

Kantavtorske kvante: Ditka slavila v Sofiji

Minuli vikend je slovenska kantavtorica Ditka zmagala na največjem bolgarskem kanavtorskem festivalu Sofia Singer / Songwriter Fest 2019, na katerem se vsako leto zberejo pesniki in pevci iz Bolgarije, Srbije, Hrvaške, Romunije in drugih evrospkih držav ter celo iz Združenih držav Amerike.  

Press info

Ditka
Foto: arhiv promotorja

Ditka se je na dogodku predstavila s štirimi lastnimi skladbami, kjer je avtorica tako glasbe kot besedila. Gre za nove pesmi, ki  jih je napisala to poletje in še niso studijsko posnete, bodo pa del projekta v angleškem jeziku, ki ga že pripravlja za prihodnja leta. V polfinalu je zapela pesmi The Light in Your Girl Again, v finalu pa On the Same Line in Believe. Po uradnem delu je sledil krajši recital vsakega izmed polfinalistov, na katerem je Ditka odigrala tudi dve pesmi v slovenskem jeziku, uglasbeno poezijo Ferija Lainščka

Tekmovanje je potekalo v prostorih bolgarskega kulturnega centra, v ambientu kluba Studio 5, na finalnem večeru pa je kot gost sodeloval lanski zmagovalec, Irec Shane O'Fearghail. Poleg plakete je kot prvo nagrado prejela unikatno akustično kitaro.  

Sicer pa to ni prvič, da je Ditka blestela v tujini - v Veliki Britaniji se je pesem Dreamer uvrstila v finale festivala Songwriting Contest, njene pesmi pa so lepo sprejeli tudi na Slovaškem, Madžarskem, v Bolgariji, Italiji in na Hrvaškem.

V domačih logih pa Ditko kmalu čaka predstavitev novega albuma z uglasbeno poezijo Ne bodi, kar nisi, in sicer na dveh promocijskih koncertih v Siti Teatru v Ljubljani. Zaradi izjemnega zanimanja in razprodanega prvega koncerta 16. oktobra, je namreč odprt dodatni termin dan prej, tj. v torek 15. oktobra.