11.11.2019

Kantavtorske kvante: Kreslinovanje tako in drugače

Vlado Kreslin se pripravlja na že 28. edicijo t. i. Kreslinovanja, ki bo potekalo med 8. in 10. decembrom že tradicionalno v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma.

Viktor Škedelj Renčelj

Naslovnice Kreslinovih izdaj 2019

Vsakoletno glasbeno slavje Vlado vedno zabeli s prav posebnimi in njemu ljubimi glasbenimi gostje in tokrat se mu bo pridružil Slovenski nacionalni mladinski orkester pod vodstvom Žive Ploj Peršuh.

Naj pa ob tem opozorimo še, da je Kreslin letos izdal kar dve dvojni zgoščenki. Prva je izšla pri hrvaški Croatia Records v zbirki Greatest Hits Collection in prinaša izbor njegovih ključnih pesmi in največjih uspešnic, izmed katerih jih je za to priložnost mnogo odpetih kar v hrvaščini (npr. Umjesto koga roža cveti, S Mure na more Jadransko, Moji dani, Jedna pjesma, Danas sam u molu, S tobom je izi, To ni političan song ...) in to z mnogimi gosti: Zapadni kolodvor, Noćne ptice, Rade Šerbedžija, Lidija Bajuk, Neno Belan, Severa Gjurin, Allan Taylor, Damir Imamović, Indexi, Vlatko Stefanovski, Indexi itd.

Druga dvojna plošča pa prinaša živi zapis iz lanskoletnga Kreslinovanja, natančneje 6. decembra 2018, ko se je Vladu in njegovima spremljevalnima skupinoma Beltinška banda in Mali bogovi pridružila irska pevka in igralka Mary Coughlan. Album, ki je izšel pri ZKP RTV Slovenija prinaša tako 30 živih zapisov oziroma izbor šetnajstih izmed njih, če bi si raje kot zgoščenko omislili dvojno vinilno ploščo.