20.12.2017

Kantavtorske kvante: Vitin "Sprehod" v objemu intime

Ikona slovenskega šansona Vita Mavrič bo nocoj, v sredo 20. decembra ob 20h, predstavila svoj najnovejši diskografski izdelek v intimnem ozračju Pocket Teatra Studia.

Viktor Škedelj Renčelj

Vita Mavrič: del naslovnice albuma Sprehod

Spomnimo, da je letos Vita Mavrič po več kot desetletju premora od svojega zadnjega albuma (če ne štejemo izdaje Šlagerji in pesmi iz zapora Vitomila Zupana, ki sta jo pripravila leta 2015 skupaj z Janijem Kovačičem) končno ponovno izdala svež material na albumu Sprehod: album brezčasnih šansonov, ki ga je nato spomladi tudi pompozno predstavila na "največjem šansonjerskem odru v Sloveniji", tj. v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. A ker se je pevki zazdelo, da bi bilo smotrno te izbarne šansone - zaradi vseh emocij, ki jih nosijo - zabeležiti tudi v analognem formatu, je te dni izšla še vinilna plošča. In kot kontrapunkdt spomladanski  vele-predstavitvi, se je Mavričeva tokrat odločila pripraviti promocijski koncert na verjetno "najmanjšem šansonjreskem odru sploh" - to je na odru Pocket Teatra Studia v Ljubljani.

Naj spomnimo, da gre na albumu za deset na novo posnetih mojstrovin pronicljivih piscev Janija Kovačiča, Arsena Dedića, Vitomila Zupana, Gregorja Strniše, Andreja Rozmana-Roze, Branka Šömna in Jacquesa Préverta. Pesmi, kot so Balade s ceste, Pogovori za barom, V kavarni, Slovenska popevka, Zadnja kava in druge je priredil Jaka Pucihar, poleg vokalistke Vite pa lahko na albumu slišite še Jako Puciharja na klavirju, Primoža Grašiča na kitari, Marka Juvana za bobni, Dejana Vidoviča na harmoniki, Aleša Avblja na kontrabasu in spremljevalno pevko Ano Bezjak.

Na nocojšnjem Vitinem "sprehodu skozi šanson" pa bodo ob Jaki Pucihar zaigrali še Ilja Pušnik, Marko Juvan in Dejan Vidovič. Ker je število vstopnic zelo omejeno, se priporoča rezervacijo na info@pocketeater.com ali na 070 325 522.