26.04.2022

KAOS 2022: Odprti poziv

Mednarodni festival sodobnega kolaža KAOS razpisuje odprti poziv za vse ustvarjalce_ke digitalnih in zvočnih kolažev.

Press info

Open Call: Kaos 2022

Letošnja 4. edicija mednarodnega festivala sodobnega kolaža KAOS se bo v Kranju odvila med 10. junijem in 13. avgustom z osrednjo razstavo, umetniškimi rezidencami, murali, delavnicami, pogovori z umetniki in večernimi koncerti. Razstavni program bo ponudil aktualno umetniško produkcijo na področju kolaža, na ogled bodo dela povabljenih umetnikov in umetnic ter izbranih na odprtem pozivu.

Osrednja tema letošnjega festivala sodobnega kolaža KAOS je Tišina v kaosu. V času, ko so svet zaradi epidemioloških razmer zajeli negotovost, anksioznost, zmeda, strah, odsotnost bližine in svobode, nemir, teža pričakovanja in pomanjkanje zaupanja, se poraja vprašanje, kako zopet vzpostaviti ravnovesje in najti novo normalnost. Če je tišina tista, ki nam včasih pomaga k uvidu stvari, je lahko drugič spet moteča, ker jo je preveč. Smo si v svetovnem kaosu ustvarili vsak svoj mehurček, v katerem pretežno molčimo? Ali je tišina v kaosu edini način, da zdržimo nevzdržno stanje obupa in melanholije? KAOS se letos sprašuje o pomenu tišine, raziskuje razmerje med tišino in zvokom ter zvokom oziroma tišino in vizualnim. Odkriva tišino v kolažu in jo postavlja pod vprašaj. Z zvočnimi in digitalnimi kolaži išče odgovore in kriči.

Vabijo vas, da nam pošljete zvočne in digitalne kolaže, v katerih boste kar najbolje ponazorili Tišino v kaosu. Prijavljeno delo je lahko vizualni ali/in zvočni kolaž.

Digitalni kolaž

Tema: Tišina v kaosu
Format: Digitalni kolaž
Dimenzija: 50 x 70 cm oz. 70 x 50 cm
Število: max. 1
Rok za oddajo del: 5. 5. 2022
Prijavnica: povezava

Zvočni kolaž

Tema: Tišina v kaosu
Format: Zvočni kolaž, datoteka mp4
Število: max. 1
Rok za oddajo del: 5. 5. 2022
Prijavnica: povezava

Žirija bo med vsemi prispelimi deli izbrala 22 avtorskih del, ki bodo v obliki natisnjenih digitalnih kolažev in zvočnih kolažev razstavljena v okviru skupinske razstave v Layerjevi hiši in ulični galeriji Na mestu. Umetniki in umetnice bodo o izboru del obveščeni do konca maja 2022.