27.08.2018

Katalena na turneji

Ob predstavitvi novega albuma "Človek ni zver", se je etno-rock skupina Katalena ob koncu poletja ponovno odpravila na koncertno turnejo.

SIGIC

Katalena
Foto: Luka Kaše

Uvodni nastop v sklopu turneje bo sicer pripadel predstavi Enci benci Katalenci, ki si jo je do sedaj ogledalo že več kot 15.000 gledalcev. Predstavo za otroke bo Katalena odigrala nocoj, v ponedeljek 27. avgusta ob 19.00, na sklepnem dejanju letošnjega Poletnega lutkovnega pristana v Lutkovnem gledališču Maribor. Uro po "otroškem koncertu", tj. ob 21.00,  bodo izvedli še celovečerni koncert, kjer bodo poleg novega albuma Človek ni zver izvedli še skladbe iz njihovega železnega repertoarja. Konec tedna bodo nato gostovali v Novem mestu (Grad Grm, Zaključna prireditev ob podelitvi nagrade novo mesto), v septembru pa še v Grobelnem (8. septembra -  GrobelnoFest), Lendavi (9. septembra, festival Vinarium) in Piranu (14. septembra, festival Obzidja).

Ob tem Katalenci za jesen napovedujejo že tudi novo ploščo, in sicer z glasbo za predstavo Kekec, ki jo bo na osnovi zgodbe Josipa Vandota na oder SNG Maribor postavil režiser in koreograf Edward Clug.