13.03.2024

Kavč festival

V 150 nekonvencionalnih prostorih se bo med 18. in 24. marcem 2024 odvil deveti subkulturni Kavč festival. Od etna do jazza, od performanca do lutkovnih predstav. V domovih ter v drugih nekonvencionalnih prostorih v Ljubljani in po Sloveniji bo nastopilo 140 skupin iz 27 držav.

Press Info

Kavč festival 2024

Koordinacijo 209 dogodkov koordinira udarniška ekipa prostovoljcev festivala Plavajoči Grad, gostitelj dogodka pa lahko postane kdorkoli, ki želi za eno uro spremeniti svoj prostor v prizorišče. Vstopite v neznano!

Oblike Kavč festivala

Skriti intimni dogodki = 170 skritih dogodkov v dnevnih sobah, kot tudi v rastlinjaku, predavalnici, domačiji s krušno pečjo, garažah, kavarnah, kuhinjah, galerijah, pisarnah, v letni kuhinji, slikarskem ateljeju, študentskih domovih, v lokalih, trgovini z vinilkami, v muzeju, v grajski dvorani, na borjaču ... po Ljubljani in celotni Sloveniji! Ob rezervaciji vstopnice izveste točno lokacijo dogodka in v kakšnem prostoru se odvija. Hkrati bo dobite tudi navodila za dostop ter poročilo o drugih posebnostih nastopa in prostora. Včasih je priporočljivo prinesti copate, drugič kaj za pod (na) zob ... Prostovoljni prispevek gre v klobuk umetnikom. To je tudi njihov edini zaslužek na Kavč Festivalu!

Halo muska = glasba na dom! Na mobilnem odru gasilskega starodobnika bo vsak dan med 11. in 14. uro igrala nova glasbena skupina. Vsakdo si lahko naroči koncert na svoje dvorišče in nanj povabi sosede ter znance! Gasilski avto bo ozvočen, skupine pa igrajo na strehi. Intervencija “Halo Muska” bo igrala na območju Ljubljane, tako pod okni, kot na dvoriščih, na tržnici ali v stanovanjskih soseskah. Kdaj za enega, spet drugič za sto gledalcev. Naročila sprejemajo do razprodaje skupin na: halomuska@gmail.com

Program Halo muske:


19.3. UM & Kuna
20.3. Esma3
21.3. Bloove
22.3. Los Hostes
23.3. Tamara Kezz

Klubski Kavč koncerti = spremljevalni program Kavč festivala poteka vsak večer v enem izmed ljubljanskih klubov kot komponiran koncertni večer izbranih skupin. Nepredvidljiv kuriran “open mic” se zaključi z jam-sessionom in ponuja prostor druženja in srečevanja umetnikov.

Lokacije:

18.3. Krekov trg in Cukrarna
19.3. Celica in Klub Gromka
20.3. Zorica
21.3. Bar Publika
22.3. Gala Hala & Channel Zero
23.3. Kino Šiška

Kavč Live! = radio Kavč festivala. Štirje akustični koncerti v stilu “Tiny desk sessions” bodo v sodelovanju z Radiom Slovenija in Radiom Koper v živo predvajani iz knjigarne Sanje na Trubarjevi ulici, studia Radia Slovenije in Studia Hendrix

Program:

19.3. Fekete Seretlek, Hiša Sanjajočih Knjig
20.3. Martin Ladika, Studio Radia Slovenija
21.3. El Revire Duo, Hiša Sanjajočih Knjig
22.3. Regina Mänd & Andreas Krambias, Studio Hendrix, Koper

Kavč za vse = socialno angažirana platforma, ki pripelje koncerte in predstave v zapostavljene in prikrajšane družbene celice, socialne centre, centre za brezdomce, domove starejših, zavode za prestajanje zaporne kazni ... Nekateri dogodki bodo odprti za javnost! Program bo sproti objavljen na družbenih omrežjih.

Kavč festival 2024 playlista: https://youtube.com/playlist